Танц за момчета

Публикувана на: 03.03.2008, от stoika_pateva
Кoментари:11

Водя група от 22 деца на 4-5 годишна възраст. Трябва да участваме в пролетен празник на сцена с интересен танц, а в групата преобладават момчета и то със слаба двигателна активност. Моля, дайте ми идеи за подходящ танц, който да е ефектен, но да не е труден и костюмите лесно да се приготвят. Били сме калинки, котенца, патенца и какво ли не, но идеите ни се изчерпват. Нямаме и идеи за музикаSad.Ако някой може да ми помогне, ще съм благодарна за всяка идея.Smile        

 Моля, ако има някой музикален ръководител в сайта, да ми помогне с идеи, защото летвата ни е много висока и не можем да играем войници на голяма сцена.Имам нужда от жива , весела музика  или песничка и движения към нея , а също и ефектни костюми.Surprise

 

Коментари 11

29.03.2008 E-LENA

Profile

Таня ,моля те дай движенията на танца със саби.моля те...благодаря ти предварително. 

29.03.2008 E-LENA

Profile

Дайте раб или нещо подобно.облечете ги в дънкови костюми,музика ще намерите-поне такава има.А и на децата ще им хареса.движенията са познати.ще стане много интересно и за децата и за родителите.Може да дадете и пиратски танц,пак с дънкови костюми с разни кърпи -пиратски реквизити и ...успех ако го приемете. 

29.03.2008 E-LENA

Profile

Моля ви ако можете ми изпратете движенията на танца със саби.Благодаря ви предварително. 

09.03.2008 taniav

Profile

 И аз миналата година го направих - в 4 група. Предоставих им възможността сами да си изберат музиката. Момчетата си избраха точно "Танц със саби". Танцуваха наистина с хъс.Smile

06.03.2008 stoika_pateva

Profile

Благодаря, колежке, моряшкият танц е ефектен, но вече сме го играли на сцена.No 

06.03.2008 nadq35

Profile

Може да се използва и моряшки танц щом в групата преобладават момчета.Основните движения обикновено са маршируване,"гребане",имитиране разбира се,гледат през бинокъл,отдават чест на капитана и т.н.За музика бих препоръчала марш или полка ,а може и двете ,умело съчетани.

05.03.2008 stoika_pateva

Profile

 Колежке, много благодаря за подадената идея! Може ли да ми опишете повече подробности на адрес - stoika_pateva2@mail.bg Надявам се да се реванширам при нужда.

04.03.2008 dida70

Profile

На песента "Ние сме войници" се получава добър танц, войнишките  шапки са  сгънати от вестник за всеки войник трябва по една пръчка.На първият куплет държат пръчките като пушки, а на втория яхат пръчките като кончета, маршируват в колона по един.Аз съм правила такъв танц с първа група , но вие може да го усложните в зависимост от вашите деца.Успех!

04.03.2008 ksi2471

Profile

 Защо не се опитате да направите танц на щурчетата. Хрумва ви и една песничка , която може да ви помогне. Ако не греша в заглавието то е "Весела къщурка", но за началото на песента съм сигурна  "Чичо Щурчо с леля Щурка си направиха къщурка..."  Могат да се използват имитационни движения, съвсем елементарни. 

03.03.2008 IANA

Profile

ОПИТАЙ ДА НАПРАВИШ СЮЖЕТ С ПОДХОДЯЩИ ДВИЖЕНИЯ И МУЗИКА НАПР.ЗАЙЧЕТА, ВЪЛЦИ И ЛОВЦИ, ЧРЕЗ НАСЛАГВАНЕ НА ГЕРОИТЕ.