За опита да се спре насилието в училище

Публикувана на: 20.02.2008, от anilenas
Кoментари:3

   На 08.02.2008г. в Каварна е проведен семинар срещу агресията и насилието в училище. На него е представен проекта на психолога М.Кирякова и Д.Димчев "Не на страха и агресията в училище" /с продължителност 5 години/, като са разяснени мотивите на стартирането му. В инициативния комитет участват М.Алгафари-психотерапевт и студенти по психология от втори и четвърти курс. Предвидени са занятия в училище, на които да се обсъждат теми като: страх, прошка, самооценка, сънища и интуиция /общо 15/. Опити, проведени в училища от София, са довели само след две посещения до намаление на агресията с 25%.

     Намирам това за изключително!

   Проблемът за агресията сред учениците е в световен мащаб. Кампанията на UNICEF заслужава адмирации. В нея за България участват популярни личности като Д.Бербатов, А.Салич, Л.Крумова, Д.Рачков, Румънеца и Енчев, Теодор и Кремена от music Idol, Дидо от D_2, Райна и Константин-обединени от благородната кауза в защита на децата.

   Всичко това е нещо добро, но не е достатъчно.

   Има ли във форума колеги от Каварна и София, които могат да споделят  повече по въпроса за проекта, реализацията и резултатите от него, тъй като проблема вълнува всички педагози и родители, както и цялото ни общество? Нали смисъла е да бъдат обхванати повече деца.

Коментари 3

02.03.2008 dostoevski

Profile

                    

                                            Похвала за създаването на този инициативен комитет!Yes Колеги,може ли някой от участниците във форума да даде по-подробна информация за това начинание и някакви координати за връзка с председателя или членовете.

02.03.2008 anilenas

Profile

   Наистина ли няма колеги от Каварна и София във форума, които да знаят нещо повече по въпроса? Жалко, ако е така.

20.02.2008 mimi70

Profile

Това е една много хубава инициатива. Все пак става дума за нашите деца и никое дете не е застраховано от грубото и агресивно поведение на други.

Нека най-накрая да се развием малко като общество и заемем някаква гражданска позиция.

Клипа, който съм го гледала по телевизията, с тези известни личности е много подходящ и хубав.

Нека не сме мълчаливи свидетели на случващото се с децата ни!