Знаем ли български?

Публикувана на: 16.02.2008, от kenkal
Кoментари:1

 Повечето, регистрирани в този форум, като че ли са учители. Повечето от нас претендират, че знаят български и го използват добре и правилно. На мен обаче ми прави впечатление, че много мнения подлежат на редактиране по отношение правописа и пунктуацията. Според мен е от първостепенна важност учителят да не допуска грешки. Ако пък е допуснал, то да е ясно, че грешката е техническа. По-надолу привеждам примери за груби грешки. Подборът ми е съвсем случаен и твърде непълен. Но затова пък показателен.

  •  По-добре споделете методическата разработка на вашият урок
  • От тук нанатък за всяко нещо ,което се изпречва на пътя им  всъщност те сами си поставят въпроси ,които "измъкват" от  паметта им теоретичният материал и го подават кам творческото им мислене ,за да създадът модел водещ за решаване на практическа задача.
  • веднага ще поставя въпросът
  • многополезен контакта

Надявам се всеки пишещ да проверява писанието си преди да го предостави за четене. Така, както обмисляме добре изказванията си пред ученици и родители, така да редактираме собствените си писмени изказвания.

Ако в приведените примери нещо не е ясно, ще обясня. 

Коментари 1

16.02.2008 iv_2007

Profile

Според мен темата е много актуална!

Подкрепям мнението, че учителите са хората, които трябва да обръщат внимание на грешките, които допускат не само учениците. Особено жалко е, че това се допуска не само от медиите (които, като че ли не искат да осъзнаят, че възпитават с всяка публикация), но е вече много разпространено и в учебниците.

Може би всеки учител се нуждае от опреснителни уроци по собствения си език, след като завърши избраната специалност.

Дали пък това не е възможно, ако учителите са държавни служители и наистина имат 8 часа на разположение да се усъвършенстват, вместо да се борят за точки, в разпределянето на които винаги ще има голяма доза субективизъм.

Дарина Иванова