Учители

Учители от област Търговище показаха творби в МОН

Директорът на дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ г-жа Милка Коджабашиева откри изложба на учители от област Търговище, разположена на четвъртия и петия етаж на Министерството на образованието и науката.

‘Благодаря Ви за това, че ни давате възможността да надникнем – по-плахо или по-смело, в чудния свят, който създавате, да се докоснем до жарките цветове на огнена Африка, да преминем през сините глъбини на водния свят, през топлия летен дъжд, за да достигнем да непреходността на надвисналите родопски къщи и онези отпочиващи рибарски лодки в сините води на черноморското ни крайбрежие“, каза в поздравлението си към творците учители г-жа Коджабашиева.

„Вие водите малките хора по пътя към съвършенството и това се доказва, защото през 2010 година във Финландия в конкурса на XIV Международна изложба за деца и младежи в гр. Хювинкаа, от над 7 хиляди творби на млади художници – деца и ученици, 4 медала отиват при деца от Търговище. 2014 година на петнадесетото издание на същия конкурс от близо 6 хиляди творби на деца отново медал отива в област Търговище“.

И през март тази година, при участие на над 36 хиляди творби на деца от 37 държави, Цветелин Александров получи престижната награда на министъра на външните работи на Япония – отново най-престижната награда отива у ваш ученик. Благодаря ви за това, което  правите като творци и като учители.“