Ученици Училища

Училищата и забавачките – приоритет за Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова за пореден път провери как върви строителството на новия корпус на Първа английска гимназия.

„Нашите усилия са насочени към подобряване условията в училищата и детските градини. За мен това е най-голямата грижа за децата и за семейството, а пък няма нищо по-важно от това, да работим за тях“, увери тя.

Разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 ОУ трябва да завърши до края на август.
„Две училища в една сграда, които дълго време отказваха да се преместят, защото мястото им е хубаво, затова взехме решение да разширим тяхната сграда. Заедно с миналогодишния корпус и това, което в момента се изгражда, правим 22 нови учебни зали и втори физкултурен салон, който е цяла спортна зала, за да може децата от двете училища да спортуват и то при чудесни условия. Има съблекални, топли води – навремето, когато бях в училище, не можехме да си мечтаем за такова нещо. А сега това се случва и не само тук“, посочи Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Тя уточни, че в момента се строят 10 нови училищни сгради, като 5 от тях са с физкултурни салони.

„Започнахме работа и по изоставения преди много години басейн на 30-о училище в София, който беше абсолютна развалина. Започнахме с кмета на район „Възраждане“ да възстановяваме, като там ще има и басейн, и спортен салон. Така че „София – спортна столица на Европа“ си дава своето отражение.

Заявихме, че ще работим усилено и активно и го правим“, каза още Йорданка Фандъкова.

Във връзка с разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ кметът на София уточни, че строителите са поели ангажимент, че ще успеят тази година да завършат всичко.

Източник: dnes.bg