Ученици

С 12 000 лв. Община Горна Оряховица ще стимулира талантливи ученици

12 000 лв. са заделени в бюджета на Община Горна Оряховица за 2018 г. за стимулиране на постижения на ученици. Средствата са с 2 000 лв. повече от миналогодишните. С финансови премии ще бъдат отличени призови класирания през учебната 2017/ 2018 г. на национално и международно ниво в състезания, които не са включени в националния календар, но са съизмерими с тях като представителност на участието.

Община Горна Оряховица е една от малкото общини, които заделят средства в бюджета си за стимулиране на деца, показали високи резултати в национални и международни състезания и конкурси. От 2006 г. общинска администрация разработва, а Общинският съвет приема Програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които се обучават в общинските училища.

„В община Горна Оряховица има много талантливи деца със сериозни постижения в различни направления на образованието, изкуството и спорта. Важно е да се даде възможност на тези деца да развиват способностите си, да разберат, че трудът им е оценен и да бъдат стимулирани за още по-високи постижения. Ефектът е двоен като се има предвид, че стимулирайки публично учениците, се дава положителен пример на останалите деца и това безспорно ще има положителен ефект за обществото като цяло. Това се забелязва и в нарастващия брой постижения през годините“, коментират експертите по образование в дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ на Общината.

Източник: dariknews.bg