Ученици Училища Учители

Скандален клип с агресия на ученик срещу учител възмути социалните мрежи

Видеоклип с агресивно поведение на ученик срещу учител набира скорост в социалните мрежи, където много потребители изразяват възмущението си.

Случаят е от пловдивското училище „Паисий Хилендарски“.

От Министерството на образованието и науката излязоха с позиция по случая. „Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности“, заявиха от МОН.

От Регионалното управление на образованието в Пловдив са стартирали процедура по преместване на момчето както в ново училище, така и в учебна форма, различна от дневната.

„Очевидно дневната форма на обучение не работи за това дете и то се изморява. Докладът по преместването му е стартиран два дни преди да се разиграе ситуацията, на която сега сме свидетели. Самият ученик е наказан с „изключване“ преди месец, заради подобни прояви. Това не е инцидентен случай при него“, каза пред Канал 3, Иванка Киркова, шефът на РУО-Пловдив.

„Редно е да кажем, че не можем да обвиняваме само ръководството, педагозите или учителите. Детето има някакъв вид поведенчески проблем, с който трябва да се работи в семейството. Разбира се, че всички осъждаме тази проява на агресия, но и като общество трябва да се стремим да помогнем за разрешаването на този проблем. С детето са работили не веднъж психолози и специалисти. Той е изключван неведнъж и аз имам нелеката задача сега пак да намеря ново училище за него“, каза тя.

Източник: novini.bg