Мнения

По-малко от седмица до края на регистрацията за “Наградите на БАИТ 2013“

12 януари е крайният срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ 2013“. Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

 

До този момент са направени 44регистрации в 10 категории –  Образователна награда, Студентска награда, Журналистическа, Държавна администрация, Общинска администрация, STARTUP компания, E-business, Бизнес иновативност, Мобилни решения и Корпоративна и социална отговорност. http://bait-awards.bg/Participants/

 

Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2014 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/  

 

Регистрацията е безплатна.

 

В конкурса могат да участват и компании, които не са членове на БАИТ.

 

Общо 11 награди ще бъдат присъдени в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогари/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения и Специална награда за значим принос.

 

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и парични награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

 

Чрез този свой проект БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2013 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

 

Жури ще разгледа постъпилите предложения и ще определи победителя във всяка категорията до средата на м. месец януари 2014 г.

 

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в гр. София на 29 януари 2014.

 

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2013 г. се провеждат с подкрепата на:

 

Генерални спонсори: VMWare, Майкрософт България и Cisco

 

Спонсори: SAP Labs България и EMC

 

В партньорството с: БНТ, БНР, БТА, Bulgaria On Air TV, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub и StartUP.

 

 За БАИТ:

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. Създадена през 1995 г. към момента в нея пряко членуват 100 фирми. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии – хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на Интернет услуги и др. Една голяма част от тях предлагат собствени решения, продукти и услуги и успешно работят на чуждестранните пазари. В асоциацията членуват и представителствата на повечето водещи световни производители в България. Фирмите, членуващи в БАИТ, формират над 69% от пазара на информационни технологии в България. Преобладаващата част от значимите проекти в сферата на ИКТ, възлагани с обществени поръчки, се печелят от фирми-членове на БАИТ, като по обем на приходите тяхното участие е над 80%. Мисията на БАИТ е да защитава общите интереси на своите членове, като активно работи за изграждането на информационното общество в държавата, за развитието на българската ИКТ индустрия и на ИКТ пазара като цяло. БАИТ подпомага своите членове за тяхното участие в различните програми за развитие на Европейския съюз и по-успешно приспособяване към неговите пазарни условия. За постигане на тези си цели БАИТ работи с органите на държавното управление, като ги подпомага с експертно мнение при формирането на държавната политика в областта на информационните и комуникационни технологии, при планирането и изпълнението на големите инфраструктурни проекти в сектора на ИКТ. Асоциацията провежда последователна политика за създаване на нормална пазарна среда в България в областта на информационните технологии, на прозрачност и равнопоставеност между фирмите на пазара и се противопоставя на всякакви опити за корупционни практики.