Мнения

Подготвят специалисти, завършили Харвард в България!

Първите специлисти, реално завършили курс на Харвард в България, скоро ще бъдат факт. Курсът ще е по много актуалното и спорно напоследък авторско право и ще се провежда дистанционно и на място.

Набирането на кандидати започва от септември до края на годината, а провеждането му ще е през януари, в рамките на три месеца.

Специализираният курс ще се състои от онлайн лекции, подготвени от Уилям Фишър – професор по Право на Интелектуалната Собственост към университета Харвард. Негова е заслугата за създаване и развитие на уникалния педагогически модел, подготовката на правната литература, видео лекциите и компилацията от обучителни материали.

По време на курса, задълбочено ще се изследва американската система за защита на авторското право, като се правят непрекъснато паралели с европейската нормативна уредба, в частност и с българската, както и с международните актове. Ще бъдат засегнати въпроси, свързани с влиянието на авторското право върху изкуството, развлекателната индустрия и обществеността (правата за продуцентство, дистрибуция и други), както и да хвърли светлина върху непрестанните дебати относно необходимите промени.

Обучението под егидата на най-стария университет в САЩ, чиито кадри са имена като Барак Обама, Бил Гейтс, Джон Кенеди, Ал Гор, Марк Зукърбърг и много други, ще представлява комбинация от видео лекции, материали за самоподготовка, седмични семинари, уебкастове в реално време и онлайн дискусии. Ще има и лекции и беседи на живо, на оторизирани от Уилям Фишър чуждестранни и български специалисти в областта на авторското право – както от академичната среда, така и експерти-практици, които ще разширят обсега на курса. На финала участниците ще имат възможност да се явят на изпит към Правния Факултет в Университета в Харвард и при успешното му издържане, да получат сертификат от университета.

Източник: uchi.bg