Ученици

Пето национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2015 г.

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява.

Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.

Състезанието е насочено към ученици до 14 години и  до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Регистрацията ще започне на 8 октомври 2014 на сайта на състезанието www.spellingbee-bg.com до запълване на местата. Регистриралите се училища ще заплатят еднократно 35 лева такса участие за училище.