Институции

Отличниците на випуските ни продължават образованието си в чужбина

Отличниците на випуските искат да продължават образованието си в чужбина. Великобритания продължава да е най-предпочитана.

След нея Холандия, Германия, Дания са страните, които привличат най-много студенти, посочи директорът на агенция за образование в чужбина Ели Тончева.

„Холандия е държавата, която предлага най-много програми на английски език. Страната предлага специалности като авиационното инженерство, психологията е също много търсена там“, каза консултантът Таня Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Ели Тончева допълни, че в университетите с практическа насоченост има доста стажове, които развиват и конкретни умения. Но ако се говори за научноизследователските университети, по думите ѝ там образованието е голямо предизвикателство, а теорията и практиката се застъпват.

„Има изключително много незапълнени ниши в България. Важното е да виждаме проблемите като възможност. Това правят хора, които се връщат от чужбина. Те заминават с мисълта, че искат да се върнат и да приложат наученото тук в България“, отбеляза Таня Тодорова.

Източник: bgonair.bg