Учители

Нови инструменти на OneNote, които учителите ще обикнат – Втора част

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg нееднократно е споделяла и предоставяла на Вашето внимание безспорните предимства на платформата OneNote за работа в клас. Изключителен инструмент за работа, който улеснява дейностите както на преподавателите, така и на учениците.

Авторите на „безкрайната тетрадка“ обаче нямат никакво намерение да се задоволяват с направеното досега и неуморната им работа по усъвършенстване на продукта в последните месеци доведе до няколко подобрения и нови функции, които ние ви представяме.

Eто втората част от новостите (Първата вижте тук)

 

OneNote Learning Tools (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

Инструментите за обучение за OneNote помагат на всеки да подобри уменията си в четенето и писането, включително надарени учащи, ученици със специални образователни нужди или при комбинация от някои от редицата уникални възможности на учениците.

 

Още за инструмента прочетете тук

 

 

Разпространявае на страница до всички ученици (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

Страница от вашата библиотека в OneNote може да бъде разпространена до разрешен от вас брой ученици. При това с минимални усилия, костващи две кликвания с мишката на компютъра. Това могат да са материали по определени проекти, даване на домашни работи и изобщо всичко, което смятате, че може да бъде полезно на хората от вашите отделни групи. Можете да го изтеглите ТУК

 

 

Разпространение на съдържание до конкретни хора, групи или подгрупи (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

Още по-подробна функция, позволяваща различен подход към различните групи, подгрупи или индивидуални контакти.

 

 

Преглед и предоставяне на обратна връзка в панела с работите на учениците (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

Инструментът дава възможност да се проследи индивидуалната работа и напредък на всеки ученик, както и да се направи обратна връзка за забележки или насоки по работата му.

 

 

Нова секция Class Notebook в менюто (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

За да се спести още време и да се улесни работата на преподавателя, разработчиците на OneNote добавиха е менюто нова секция – Class Notebook, която е пряк път към важни ресурси, които вече са събрани тематично на едно място.

 

 

Възможности за допълнително обучение и ресурси

 

Тези от преподавателите, които търсят новостите и актуализациите в обученията, вече имат достъп до това с Add-in от официалния блог на One note Education. Така те ще са част от общност, наброяваща повече от 1.5 млн. потребители, които споделят безплатни учебни планове, образователни ресурси, уроци и т.н.