Ученици Училища

Нарушения на миниматура в 7-и клас ощетяват ученици под липите

Родители на седмокласници от старозагорското Шесто основно училище „Св. Никола“ сигнализират, че децата получават листовете с математически формули едва при започване на втората част от изпита.

Това нарушение на указанията и инструкциите на образователното министерство, което според преподавателят по математика Любомир Любенов може да доведе до ощетяване с между 0 и 9 точки.

Поради тази причина около 100 седмокласници може да получат по-ниски оценки на националното външно оценяване по математика  заради сериозен пропуск при провеждане на изпита, предаде БНР.

От Регионално управление по образованието в Стара Загора заявиха, че започват проверка по сигнала . Има подадена и официална жалба от родители, уточни Милена Йолдова, председател на Регионалната комисия за провеждане на Националното външно оценяване.

Учители по математика, участвали в национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити и като и проверители, също признават, че в случая учениците в това училище не са поставени при равни условия с останалите седмокласници. Според тях обаче едва ли ще бъдат компенсирани, защото няма механизъм, по който да бъде направено, а и защото изпитните работи са засекретени.

Източник: monitor.bg