Институции Ученици Училища Учители

МОН стартира кампания „Деца помагат на деца“ до 23 март

В продължение на една седмица българските ученици ще събират помощи за своите връстници в българските неделни училища в Украйна. Дарителската кампания на Министерството на образованието и науката (МОН) започва на 16 март и ще продължи до 23 март т.г. Тя се осъществява със съдействието на Българския червен кръст (БЧК).

В рамките на доброволческата инициативата „Деца помагат на деца“ ще се събират дълготрайни хранителни продукти, хигиенни материали, фенерчета, продукти от първа необходимост, раници и други ученически пособия. Списъкът е изготвен от самите неделни училища. Можете да го видите на адрес: https://bit.ly/3IdDUmX

Даренията ще се съхраняват на подходящи места в училищата до края на кампанията. На 24 и 25 март 2022 г. те ще се предават в регионалните центрове на БЧК в страната. Впоследствие пакетите ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст. Разпределянето за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава. Те заявиха пред МОН готовност да организират собствен транспорт и да раздадат продуктите на децата и семействата им.

Източник: МОН