Ученици

МОН представи резултатите от матурите по-рано от обявеното

„За 15 пореден път се събираме всички заедно, за да говорим за резултатите от майската сесия на държавните зрелостни изпити“, каза заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева при откриването на пресконференцията в МОН вчера.

„Ние обявяваме резултатите от държавните зрелостни изпити (ДЗИ) вместо на 9 юни днес, на 5 юни. Надявам се, че с този жест показваме загрижеността си към всички, защото цялото общество очаква резултатите от ДЗИ, а на зрелостниците им предстои да направят следващата стъпка в живота за своето личностно и професионално развитие“, допълни г-жа Кастрева.

Тя благодари на учители, директори, квестори, училищни и регионални изпитни комисии, регионалните инспекторати по образованието, експертите от МОН,  на всички участници в организирането и провеждането на държавните зрелостни изпити.

„Сравнявайки резултатите с тези от предишната година, можем да кажем, че те са съизмерими, като разликите са много малки и несъществени“, заяви г-жа Евгения Костадинова, директор на дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ в МОН, и направи детайлен анализ на резултатите.