Институции

МОН одобри проекти за 139 учебници и помагала

54 проекта на учебници и учебни помагала за втори клас и 85 проекта за шести клас получиха обща оценка, че съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. Оценките бяха обявени в открито заседание пред вносителите в МОН.

Тези проекти ще бъдат оценявани от учители дали могат да се приложат в училище и едва тогава министърът ще одобри учебниците, по които ще могат да учат децата.

За втори клас бяха разгледани проекти по общообразователните учебни предмети български език и литература, английски език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.
За шести клас са разглеждани внесените проекти на учебници по български език и литература, английски език, италиански език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, човекът и природата, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

Източник: monitor.bg