Ученици

МОН запознава учителите с „Дигиталната раница“

Учители и директори от всички 28 области на България ще бъдат запознати в детайли с електронната платформа за образователни услуги и съдържание – „Дигитална раница“ през следващия месец.

Това ще стане на кръгли маси и информационни дни за представяне на проекта, които се организират от Регионалните управления по образованието в цялата страна. Такива вече се проведоха в областите Велико Търново, София-област, Габрово и Кюстендил. През февруари се предвижда да бъдат организирани и в останалите области на страната. Целта е повече хора да се запознаят с платформата, която функционира от началото на тази учебна година.

Платформата „Дигитална раница“ е безплатна и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Освен това дава възможност на учителите да публикуват разработени от самите тях дигитални уроци. Платформата служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и задачите им за самостоятелна работа.

Достъпът до нея се осъществява на адрес https://edu.mon.bg/ чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).

Източник: МОН