Ученици

Младежки онлайн фотоконкурс “Обединени в разнообразието: българското културно многообразие“

Ние, българите, обичаме да казваме, че сме отворени към света, че сме толерантни, че приемаме различното и чуждото, че сме много гостоприемни… Вярно или не, това е дълбоко залегнало в националното ни самосъзнание, в начина по който се възприемаме и описваме. И тъй като от векове живеем в мултикултурно и мултиетническо общество, в което се изповядват различни религии, а девизът на Европейския съюз е „Обединени в многообразието“, решихме превръщащият се в традиционен младежки фотоконкурс тази година да е посветен именно на тези теми.

Европейска общност, към която България се присъедини преди пет години, е съставена от много и различни народи, култури, вероизповедания и традиции, обединени от идеята за общо настояще и бъдеще. Затова решихме да видим как изглежда през вашите очи мястото на страната ни в това голямо семейство.

Как изглеждаме, ние, българите, като европейски граждани, пет години след празничната заря за присъединяването?

И как европейците се вписват в българския пейзаж и действителност?

„Обединени в разнообразието: българското културно многообразие. Българите като европейски граждани. Европейците в България.“ Това е темата на новия ни младежки онлайн фотоконкурс, която искаме да видим пречупена през призмата на вашите очи и фотоапарат. Така че грабвайте техниката и очакваме вашите снимки!

Конкурсът започва от 1 декември 2011 г. и продължава до 15 октомври 2012 г., като в него могат да участват ученици, студенти или просто млади хора до 30-годишна възраст.

Изпращайте ни миговете, запечатали вашето вдъхновение на epsofia@europarl.europa.eu. Всеки месец на нашия сайт и на профила ни във Facebook ще бъде публикувана „Снимка на месеца“, чийто автор ще получава символична награда и нашето признание. „Снимките на месеца“ до май 2012 г. ще бъдат включени и в нашето специално печатно издание за 9 май, Деня на Европа. Всички изпратени ни предложения ще бъдат публикувани във Flickr и могат да бъдат използвани в наши информационни материали.

В края на 2012 г. жури, съставено от български евродепутати, представители на Информационното бюро и изтъкнат професионален фотограф, ще избере „Снимка на годината“. И тук идва най-вълнуващото – наградите, разбира се: големият победител плюс двамата подгласници ще бъдат изпратени от нас на посещение в Европейския парламент в Страсбург по време на негова сесия.

Преди да започнете да изпращате своите снимки (можете да участвате с повече от една снимки, всеки месец с колкото искате произведения), все пак, молим ви, запознайте се с правилата за участие. Изпращането на снимка за конкурса означава автоматично приемане на условията му.
Успех!

Регламент за участие в конкурса (в html)
Регламент за участие в конкурса (в word)