Ученици

Международен конкурс за ученици Danube Art Master 2013

И тази година всички ученици и образователни организации са поканени да участват в традиционния конкурс, посветен на река Дунав и да създадат произведение, вдъхновено от природата, културното наследство и разнообразните форми на човешките дейности в басейна на реката.

Предизвикателството Danube Art Master 2013 е за всички на възраст между 6 и 16 години. Те трябва да сътворят „екологична“ творба, вдъхновена от величествената река Дунав, нейните притоци и обитатели. Конкурсът се провежда под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR) и Институт по Глобално партньорство по водите за Централна и Източна Европа (GWP CEE). Целта на състезанието е младите творци да направят посещение на брега на река Дунав или на неин приток, намиращ се в непосредствена близост до населеното място в което живеят.

Направете разходка до брега на Дунав или по поречието на нейните притоци в близост до населеното място, в което живеете. Идеята е да се вдъхновите от всичко онова, което ви заобикаля и използвайки материали, събрани по брега на реката, да изработите уникална творба. Това могат да бъдат скулптури, мозайки или колажи, направени от различни материали, като например клони, камъни, кал, шума, дори отпадъци, изоставени около реката. Препоръчително е творбите да бъдат направени директно на брега на реката. Рисунки върху хартия, стени, паваж, или друга повърхност няма да бъдат допуснати до участие. Може да избирате от една от двете теми в конкурса тази година: „Бъди активен, защити реките!“ и „Бъди активен, защити есетровите риби!“

Направете цветна снимка на своята творба, с филмова или цифрова камера.

Принтирайте снимката и я изпратете на адрес: 1421 София, ул. „Цанко Церковски“ 67 вх. В, за Информационен и учебен център по екология, или направо на e-mail адреса на Сдружението: ceie@ceie.org.

Изискването за минимален формат на принтираните снимки е 15х20 см върху гланцова или матирана хартия. Минималният размер на дигиталните снимки е 1 MB, а формата им – JPEG.  

Краен срок: 20 юли 2013 г.