Учители

Любопитно: Учителка в САЩ ще лежи в затвор заради сексуално насилие над ученици

Гимназиална учителка от американския щат Юта ще лежи в затвора за сексуално насилие над трима ученици, предаде британският вестник „Индипендънт“, цитиран от сайта fbr.bg.

36-годишната Бриана Алтис се призна за виновна по обвинения за сексуално насилие над три момчета – едното на 16 г., а другите две на по 17 г., уточнява изданието.

Делото срещу учителката започна още миналата година. Първоначално тя бе пусната под гаранция, но впоследствие вкарана в ареста през януари, след като стана ясно, че е продължила сексуалната си връзка с едно от момчетата, докато била на свобода.

Обвиняемата е „лесно ранима жена, поддала се на флиртовете на момчетата, защото е омаловажавана и потискана вкъщи и има проблеми със самочувствието“, каза адвокатът на Алтис в интервю за „Асошиейтед прес“, цитирано от „Индипендънт“.

На този етап не е ясно на колко години затвор е осъдена учителката. Присъдата за такова провинение варира от две до 30 години, пояснява британското издание.

По време на съдебно изслушване обвиняемата заяви: „Аз съм просто човек и сгреших в период, когато бях особено ранима“.

Една от майките на ищците парира: „Моят 16-годишен син също е раним. Изобщо не можете и да си представите всички начини, по които сте го наранили“.