Ученици

Летни лагер-школи на “Образование и технологии“ и Майкрософт

Сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт България организира летни лагер-школи.

IT Знайко Ваканция
Целта на летните лагер-школи е да се съчетае лятна почивка на море или на планина с нова форма на обучение за работа с информационни технологии, комбинирано с разнообразни игри сред природата.

IT Знайко Ваканция са летни лагери, организирани като лагер-школи, чиято програма включва:

  • Усвояване на умения за работа с информационни технологии;
  • Усвояване на умения за живот сред природата – млади скаути;
  • Формиране на умения за работа в екип;
  • Тематични занимания – танци, приложни изкуства и др.
  • Анимация.

В компютърната зала се работи в 4 групи според нивото и знанията на учениците. Програмата включва различни модули – работа с графичен редактор, изготвяне на презентации, обработка на видео и снимки, 3D дизайн и програмиране за напредналите (Paint, Gif Animator, Power Point, Movie Maker, Skratch, Codu, Photo Story, AutoCollage и др.). Практическите занятия са в обем 6 дни по 2 часа на ден.

Поставен е акцент върху общуването на учениците с природата. Програмата включва ежедневни спортни и приключенски дейности навън – без компютър и интернет. Предвидени са интересни занимания и предизвикателства и за придружаващите родители и учители.

Учителите – ръководители на групи от 10 до 15 ученици ще бъдат командировани от организаторите с право на храна, настаняване и дневни. Учителите имат пълен достъп до провежданите с учениците занятия за работа с информационни технологии.

Всички ученици и учители получават сертификат за завършена лагер-школа за работа с информационни технологии.

Всички дейности са осигурени от екип, включващ учители и преподаватели от ВУЗ, и специалисти – инструктори и аниматори.
Записването за участие в лагер-школите може да бъде индивидуално или групово. Групови регистрации се правят само от учител. Записването е по реда на регистрация и плащане до изчерпване на местата.

Новите предложения за 2012 и допълнителна информация можете да получите на сайта http://itlearning-bg.com или на телефоните на координаторите на събитието:

Румяна Папанчева, 08882 72944
Красимира Димитрова, 0887 798262
Ангел Ангелов, 08787 11714

E-mail: dgklaz@dgklaz.net
или  на IT Знайко форума

Лагер-школа IT Общество
Лагер-школата IT Общество се организира от Сдружение „Образование и технологии“ и е насочена към ученици 9/10 – 12 клас, които имат високо ниво на умения за работа с информационни технологии. Обучението включва специализирани курсове по SEO, xHTML&CSS, PHP, уеб дизайн и стандарти, Wireframing, 2D/3D графика, компютърна анимация и др.

Всеки от участници може да посети два курса в рамките на лагер-школата. Програмата се формира на база заявения от участниците в регистрационната форма интерес. В свободното време учениците имат възможност за разнообразни занимания сред природата.

Учителите – ръководители на групи от 10 до 15 ученици се командироват от организаторите с право на храна, настаняване и дневни.

Учителите имат пълен достъп до провежданите с учениците занятия. Всички ученици и учители получават сертификат за преминато обучение.

Всички дейности са осигурени от екип, включващ учители и преподаватели от ВУЗ, и специалисти – инструктори и аниматори.

Студио за web design и web development “Design-AB” ще осигури работа по проект на трима отличили се по време на курсовете участници.
Информация за предлаганите курсове, новите предложения за 2012, записване – на сайта http://dgklaz.net, http://itlearning-bg.com

Екипът на IT Знайко
доц. д-р Румяна Папанчева, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
доц. д-р Красимира Димитрова, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
Ангел Ангелов, СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен
Теодора Върбанова, мениджър Образователни програми, Майкрософт България
ас. Красимир Харизанов, ШУ „Епископ Константин Преславски“
Яна Маврова, НБУ „Михаил Лъкатник“, гр. Бургас
Искра Пеева, НБУ „Михаил Лъкатник“, гр. Бургас
Пепа Янева, ОУ „Антон Страшимиров“, гр. Бургас