Мнения

Кунева каза как ще реши проблема с учебните програми

„Как може да се реши кризата с учебните програми – с отваряне на работните групи, включването на много ранен етап в тях на хора с различни виждания, професии, но готови да дадат своя принос, за да може да се вземе най-доброто решение“, заяви в интервю за радио Фокус министърът на образованието Меглена Кунева.

„Друга възможност, според мен, е да се направи нещо като, ако мога дословно да го кажа – борд от експерти, които след като са си свършили работата, хората преди това на нивото, на което са – изтъкнати български личности в областта на историята, в областта на литературата да кажат какво мислят. Аз мисля, че по този начин  много от въпросите, с които след това се сблъска Министерството на образованието и науката, щяха да бъдат избегнати“.

„Искам да чуя всички. Искам да разбера как могат да се изпълнят по най-добрия начин сроковете в Закона за предучилищното и училищното образование. Това е много важен, много тежък закон, години се работело и дължим уважение към всеки текст и към смисъла и духа на Закона за предучилищното и училищното образование. Ще направя срещи с директори. Ще направя и срещи с експертите. Ще направя срещи, разбира се, и с издатели на учебни помагала, за да мога да имам пълната картина“, коментира още тя.