Ученици

Конкурс по програма “Спортни таланти“

Инициативата е насочена към всички индивидуални атлети на възраст до 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант.

В нея могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като и тази година е предвидена специална квота за тях. За първа година ще бъдат осигурени две квоти и за спортисти под 16 години. Програмата се реализира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Целта е да се подпомогнат финансово максимален брой надеждни спортисти, практикуващи индивидуални спортове за техни участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка и т. н. Това ще стане чрез конкурс, в който атлетите могат да кандидатстват със свои проекти.
Конкурсът ще продължи до 23 февруари 2015 г.

Максималната сума, която може да бъде отпусната на всеки одобрен кандидат, е в размер до 5 000 лева, като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, допустими по програмата, наброява над 80 вида спорт.  

Краен срок: 23 февруари 2015 г.

Още информация