Ученици Училища

Здравословно хранене под родителски контрол в столично училище

Здравословното хранене в училището е мисия възможна. Това написа на профила си във фейсбук директорът на 119 училище „Проф. Михаил Арнаудов“ в столичния район „Изгрев“.

Той вече има идея и ясна представа, как това може да се реализира. Децата да се хранят здравословно и то с родителски контрол, предлага директорът. Според него е необходимо всеки ученик да има карта, а родителите да заявяват храната за обедното столово хранене, като избират желаното меню по интернет. Те ще могат да зареждат по интернет суми в картите на децата си и за покупки от бюфета на училището.

Стаматов, който беше зам.-министър на МОН предлага учениците да ползват картите си в стола за обяд и да купуват с тях от бюфета на училището желаното, но родителите ще могат да посочват позволените, за детето си закуски. Така всеки родител ще знае с какво се храни детето му в училище.  „Родителите ще контролират храненето по най-съвременен начин. Колко е простичко. Възможно е! Ще бъде скоро факт в 119 СУ. Благодарение на добрата комуникация между училището, фирмата за столово хранене “ Joe cetaring”и фирмата поддържаща електронната платформа – “Орак”, написа в профила си Стаматов.

Източник: stolica.bg