Ученици

Екшън във великотърновско училище, ученичка “без да иска“ набила учителя си

Ученичка в осми клас на СОУ „Георги Раковски“ във Велико Търново е набила учителя си по български език и литература. Инцидентът е станал на 27 май.

14-годишната Наталия, която не за първи път се провинява, се е държала непристойно в клас. Слушала музика с вдигнати крака върху чина. Същото са правили и повечето от съучениците й, но са изпълнили нареждането на Валентин Деневски да изключат телефоните си.

Скандалът е станал заради напсана двойка. Момичето твърди, че оценката била написана без да я изпитват, а преподавателят се заяждал постоянно с нея. Наталия призна пред „Нова телевизия“, че и тя не е била „цвете за мирисане“ във въпросния час, но всеки от съучениците ѝ правел нещо различно от това да слуша учителя. „Едни играха карти, други слушаха музика и аз покрай тях“, разказа тя.

Според Деневски всички са слушали музика от телефоните си, когато той влязъл в час. Учителят ги помолил да изключат мобилните устройства. Всички, освен Наталия, го направили. Момичето сложило краката си върху чина. Наталия обаче твърди, че е изключила телефона си.

Учителят казва, че винаги е имал проблеми с ученичката. Той предложил да отидат при директора. Наталия обясни, че тогава преподавателят я хваща силно и тя „без да иска“ го ударила в устата.

Ден след случилото се Наталия внесла нож в училище. Според обяснението ѝ го взела за предстоящ пикник. Наталия е изключена от училището и с нея започват да работят психолози.