Училища

Всички училища в Кентъки, САЩ мигрират едновременно към Live@edu

Департаментът по образование на щата Кентъки, САЩ е избрал Microsoft Live@edu за да осигури за общо 700 000 ученици, преподаватели и персонал в училищата в целия щат най-съвременните средства за комуникация и за съвместна работа. Това е едно от най-мащабните внедрявания на облачно-базирани проекти и една от най-бързите миграции на всички времена. Щатът е планирал да спести $6,3 млн. за 4 г., мигрирайки към облака чрез Live@edu.

 

Решението осигурява на всички училища в Кентъки еднакъв достъп до мощни приложения на Microsoft и технологии за съвместна работа и комуникация онлайн и по този начин се запълва празнината между бедните и богатите училищни райони.

 

Внедряването е не само едно от най-мащабните в света, а е и едно от най-бързите. Повече от половин милион души от приблизително 180 бр., разположени на различни места Microsoft Exchange Server 2003, са мигрирали към Live@edu само за една събота и неделя. Бързата миграция подпомага да бъдат минимизирани смущенията и да бъде ускорен достъпът до нови технологии, като Microsoft Exchange Server 2010, който е в основата на облачно-базираната електронна поща на Live@edu.

 

Благодарение на новите технологии миграцията на стотици хиляди хора към ново решение вече не отнема месеци и години, а може да бъде извършена само за няколко дни.

 

Само с една регистрация, Live@edu е интегриран със съществуващите училищни системи в Кентъки.



 

Live@edu е пакет от приложения – за персонален компютър, за мобилен телефон и Web базирани, който служи за съвместна работа и за създаване на онлайн общност, съществуваща и след завършване на учебното заведение, през целия живот на завършилите го.

 

Live@edu предлага собствено домейн име и дисково пространство за всяко училище, възприело услугата. С този домейн училището може да има собствен уеб сайт и също служи за електронните пощенски кутии на учителите и учениците. С това училището получава собствена идентичност в Интернет. Учениците запазват тези пощенски кутии до края на живота си и благодарение на регистрациите им в Live@edu могат да поддържат контакт по между си и с учителите дълго време след завършването.

 

Пакетът от приложения в Live@edu осигурява възможност за онлайн съвместна работа на учениците и учителите, електронна поща, инструменти и дисково пространство за съвместна работа онлайн, онлайн комуникация в реално време (чат), възможност за създаване блогове на учителите и учениците на училището в рамките на училищния сайт, създаване на онлайн социални групи и др.