Институции

Българската линия за онлайн безопасност и на мобилен телефон

Имайки предвид нарастващото ползване от младите хора на мобилен интернет и тяхното увлечение по новите технологии, Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) към Националния център за безопасен Интернет разработи специално Android-приложение за мобилни телефони.

Приложението, което е с размер само от 9 мегабайта, може да се свали от сайта на БЛОБ.

Освен възможността да се разглежда сайта на БЛОБ и неговата страница във Фейсбук, приложението предоставя лесен достъп с едно натискане на бутон до краткия номер на БЛОБ 124 123, до Скайп-чата с операторите и дава възможност да се напише и изпрати имейл до линията.

То включва и GPS, чрез който може да се запамети настоящо местоположение, други важни адреси, както и да се намери най-краткия път между две запаметени позиции.

Графичното описание за ползване на приложението може да си види на: http://www.helpline.bg/fileadmin/user_upload/БЛОБтелефон.png.

Българската линия за онлайн безопасност разчита, че мобилното приложение ще даде допълнителен стимул на децата и тийнейджърите да се обръщат към консултантите на БЛОБ при проблеми в онлайн среда.