Институции

Националният център за безопасен Интернет се включи в Expo4Kids

Експертите от Националния център за безопасен интернет се включиха в изложението „Expo4Kids“, което се проведе в средата на този месец в мол „Галерия“ в Пловдив. Събитието беше насочено към децата и техните родители и имаше за цел да представи разнообразни продукти и услуги, свързани с отглеждането и възпитанието на малчуганите.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с инициативите на Центъра и да участват във „Флашко в страната на спамчетата“ – интерактивна игра, насочена към най-малките ученици. През двата дни на изложението над 100 преминаха през премеждията на играта и получиха награди. Заедно с играта специалистите говориха с децата за основните правила за безопасност и отговорното използване на интернет. С техните родители бяха дискутирани рисковете, с които се сблъскват техните деца в Интернет и важността на постоянния диалог с тях. Родителите получиха най-новите информационни материали на центъра – „Десет мита за „страшния“ интернет“ и „Договор за безопасен интернет“.

Ралица Василева и Антоанета Куманова от Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) към Асоциация Родители проведоха пред родители и специалисти открита лекция на тема „Задачите на възрастта“. Акцент на лекцията бяха „задачите“, с които се сблъскват децата в предучилищна и училищна възраст.

Експертите ще се включат и в изложението „Expo4Kids“ в края на месец април, което ще се проведе в Стара Загора. Всички желаещи да се включат са добре дошли!