Мнения

Майкрософт БГ е партньор на Втория национален учителски форум

За поредна година Майкрософт България е партньор на организирания от РААБЕ България ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН УЧИТЕЛСКИ ФОРУМ „УЧИТЕЛЯТ В ДЕЙСТВИЕ. Иновативни методи и подходи за развиване на умения и компетентности у учениците“, който ще се проведе на 2 септември 2016 г. в хотел Маринела,София.

Във форума ще се включат лектори от България, Чехия, Германия, Ирландия и Испания, професионалисти с богат опит и дългогодишна практика в различни области.

Акцент в програмата тази година е поставен върху иновативните методи и подходи за развиване на умения и компетентности у учениците.

Събитието има за цел да събере на едно място учители и образователни експерти от областта на училищното образование и да се превърне в място, на което да се споделятдобри педагогически практики за изграждане на ефективна учебна среда и прилагане на иновативни методи и подходи в учебния процес.

Работната програма е организирана в обща част и паралелни сесии, по време на които екип от висококвалифицирани лектори, експерти в различни области, ще представят интересни теми и въпроси, свързани с:актуалните тенденции за създаване на интерес към преподавания предмет, ефективни стратегии за индивидуализация и диференциация на обучението, мениджмънт на промяната,иновативни училища и още интересни темиот областите български език и литература,ИКТ и математика, приложни науки и природни науки, които ще бъдат представени в отделните сесии.

Организатор на събитието е РААБЕ България в партньорство с Германо-Българската индустриално-търговска камара, Синдикат на българските учители, Клет България, издателство „Анубис-Булвест“, Майкрософт България, Casio, Фондация „Програма Стъпка по Стъпка“, хотел „Маркита“, изворна вода Devin, Лаборбио ООД, издателство Cleverbook и Интер Машинекс ООД.

Повече информация за събитието, програмата и условията за участие са публикувани на: http://www.pedagozi.bg/forum-uchiteli-2016, телефон: 02/9741782 или можете да пишете на e-mail: academy@raabebg.com.

Източник: Майкрософт България