Институции

Кои са най-желаните специалности в Софийския университет тази година?

Тази година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ са кандидатствали 7230 души, като за поредна година най-много от тях са посочили като първо желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Социология“, следвани от „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Българска филология“, „Информатика“, „Информационни системи“ и „Право“.

Във вторник бе обявен първият етап на класирането на кандидат-студенти. От 12 до 14 юли новоприетите студенти имат две възможности – да се запишат в специалността, в която са класирани, за което са необходими оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки, или само да я потвърдят с депозиране на оригинала на дипломата си за средно образование и да участват във втория етап от класирането.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли, а записването е от следващия ден до 21 юли.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода от 26 до 28 юли.

Източник: dnevnik.bg