Ученици

Зам.-министър се срещна с родителите на Ана-Мария

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева инициира среща с родителите на Ана-Мария от IV помощно училище, които подадоха сигнал за извършено посегателство спрямо дъщеря им. На срещата беше обсъдено и прието предложението на заместник-министър Кастрева за оказване на цялостна помощ при възстановяване на детето и връщането му към участието в учебния процес.

С цел реинтегрирането в неговата обичайна среда, в помощ на родителите ще бъде изпратен екип от специалисти психолози и терапевти по кризисна интервенция, както и сензорен терапевт, които да изготвят план и да проведат поетапна терапия за връщането на детето към неговото всекидневие и учебния процес.

Зам.-министър Кастрева обсъди с родителите проверката, извършвана от дирекции на Министерството на образованието и науката в IV помощно училище, която цели да изясни всички обстоятелства по сигнализирания случай. Бяха поднесени и взаимни извинения във връзка с възникнали проблеми при комуникацията на двете страни през медиите.

По време на срещата беше уточнена и координацията и административното съдействие от представителите на МОН за родителите с цел избор на училище, в което тяхното дете да продължи своето обучение след приключване на кризисните терапевтични мерки.

Източник: Пресцентър на МОН