Училища

В навечерието на 24-ти май – Windows 10 Еducation за всички ученици от Френската гимназия

Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” отстоява своя слоган „Ще стане, защото сме заедно” и чрез модерните технологии. В навечерието на светлия национален празник 24-ти май бе премиерното представяне на възможността за пряко сдобиване с операционна система Windows 10 от всички ученици на 9.ФЕГ.  Компютрите в гимназията са свързани в облачна система, до която всеки заинтересован има свободен достъп. За разлика от пиратските версии, лицензираният софтуер е много по-защитен от хакерски атаки.

Демонстрация на новата придобивка за 9. ФЕГ реализираха абитуриентите от Випуск 2017 от профил „Информационни технологии“ .  Те изразиха пред присъстващите вълнението си от своето последно присъствие в компютърната зала, където са прекарали часове на завладяваща дейност по профилирания за тях учебен предмет, търсейки отговор на много въпроси, между които – дали се открива свободата, докато изучаваш ИТ, или трябва да си свободен, за да установиш къде започват и „отиват“ ИТ.

Преди пет години учениците от завършилия Випуск 2017, както и всички новопостъпили ученици, прекрачвайки прага на Френската гимназия, получиха лични акаунти с домейн feg.bg за достъп до облачната платформа MS Office 365. С помощта на разнообразните приложения, включени в гимназиалната облачна платформа, е осигурено разнообразие от съвременни методи и средства, които разкриват нов обхват в класната стая по всички учебни предмети.

В настоящия момент учениците от 9.ФЕГ вече имат цялостна възможност за безвъзмездно инсталиране на своите устройства на основен и приложен софтуер от най-ново поколение. Този дар със сигурност ще допринесе за оптимизирането на тяхната работа в гимназията и за подобряване на общата им подготовка в областта на технологиите.

Как и Вашето училище да раздаде лицензиран Windows 10 for education на своите ученици?

Източник: feg.bg