математика

Публикувана на: 16.01.2008, от nelly_valentinova
Кoментари:3

Колеги, спешно се нуждая от сценарий за тържество на цифрите и стихчета за цифрите . Ако някой има възможност да окаже съдействие предварително благодаря.

 

Коментари 3

18.02.2008 iv_2007

Profile

Може би за следващия празник ще Ви свърши работа следния сайт

http://bglog.net/nachobrazovanie/16949

Music

23.01.2008 dkk

Profile

Математика в ученическите забави-Петко Арнаудов Людмила Арнаудова.Веселото смятанеТуй едно е или единица, много тънко като спица.Ето цифра две това е, само вижте я каква е!Шия важно тя извива, без опашката да скрива.Чакай, тука се поспри, виж излиза цифра три.Трета е сред цифрите сестри, съставена от две дъги.Четворката след нея се задава с изправен остър лакът тя минава.За танц по книгата напред след туй излиза цифра пет.Ръка надясно тя протяга и свива крак, ала не ляга.Цифра шест е двойно катинарче.Започва тя със кукичка, а пък завършва с кръгче.Седмицата е прът със похлупак, солидна е , макар и с един крак.С два кръга без начало и без край осмицата тук всеки ще познай.Циифрата девет или девятка просто цифрова акробатка.Деветката шестица става - щом на главата си застава.Тази цифра, що на буква О прилича не значи нищо, нула се нарича.Кръгличката нула - тъй добричка, не значи нищичко самичка.Но щом отпреде й поставим единица, тя повече започва да тежи, защото става вече десетица.Ти тези цифри най-напред в тетрадката си запиши поред.За всяка на часа от мен ще чуеш разказ съчинен-Самуел Маршак

23.01.2008 D_Gochewa

Profile

 Ако имате колеги, които преподават по ИТ в 5 клас и имат на разположение диска с помощните материали към помгалото на изд."Изкуства" може да прегледате двата файла "Малката нула" от папката раздел 3. Това са само две стихчета за числа, но учениците ги харесват много. Надявам се, че и на вас ще пъдат полезни.