"Кандидатстване за първи клас"

Публикувана на: 30.10.2007, от zweta
Кoментари:3

Здравейте!

Аз съм родител на дете в предучилищна група и бих искала детето ми да бъде прието ученик в едно от така наречените "елитни училища ", за които съществува т.нар. приемен тест. Каква според вас подготовка трябва да осъществя , защото доколкото зная няма публично обявени тестове или задачки, чрез които детето да бъде подготвено вкъщи.

Бих искала подготовката да не е самоцел за въпросното училище, а наистина детето да получи знания и подготовка, важни за неговото бъдеще в училище.

Ще бъде много благодарна на родители и особено на учители, които могат да ми помогнат практически със съвети , базирани на техния опит.

Благодаря на всички ,които ще се включат по темата.

 

Коментари 3

01.11.2007 zweta

Profile

Благодаря за изказаните мнения, съгласна съм , че учителят е най-важният, но как според Вас да се добера до достоверна информация за конкретни учители. Изхождам от създаденото мнение за съответното училище и така решавам къде да запиша детето си / ако го приемат разбира се/. В детската градина в предучилищната група в момента учат по държавните учебници, утвърдени от МОН , а до 3-та група включително купувахме Моливко за съответната възраст.Ще съм Ви много благодарна , ако ме насочите към учебници, книжки и други помагала, които мога да използвам за подготовка на детето си.

01.11.2007 JULIANA

Profile

               Здравейте,

Аз съм начален учител  с 26 годишен стаж.Ако днес трябва да избера училище на детето си ще се интересувам от следното.Каква е професионалната автобиография на учителката:

                    -квалификация,иновация,публикации;

                    -резултати на учениците  и от външното оценяване, да видите протоколите ,проведени през май;

                    -резултати на учениците от математическите състезания,организирани от МОН и от съюза на математиците.

Родителите трябва да търсят такъв учител,а не училище.             

31.10.2007 rummyd

Profile

Кажете ми по какви програми/книжки/ сте учили до сега в ДГ. Нямам пряко наблюдение в/у тестовете за 1 клас сега.

Преди няколко години наши познати искаха да запишат сина си в Горна баня и го подготвяха по някакви книжки.

Преснимала съм си от всички възможни /тестове/ листове. В  4гр./нямаше ПГ/,работихме по тях и повечето деца се справиха.

Детето на приятелите ни го приеха-то си беше и много напредничаво.Друг е въпроса,че НЕ ИЗДЪРЖА НА ДЕПРЕСИРАЩАТА ОБСТАНОВКА

и родителите  се принудиха да го преместят.

С две думи,ако нямате достатъчно средства и детето ви е умно ,но чувствително е малко.....натоварващо.