Ресурсните учителки какво работят?

Публикувана на: 25.10.2007, от svetulka70
Кoментари:16

Всички колеги  в нашето училище стачкуват.Ресурсната нито стачкува, нито идва на работа.Това може да става само в нашата държава.

Коментари 16

02.12.2014 vaniliq

Profile

Здравейте! Предлагат ми да започна работа като ресурсен учител. Притеснявам се,че няма да се справя. Незнам какво точно трябва да правя. Помогнете ми,моля!  Тук има ли ресурсни учители?

 

30.03.2008 lucy

Profile

  Работя в детка градина, където има дете аутист. Заради него идва учителка от Ресурсното училище. Шапка й свалям на тази жена! Толкова е постоянна, с толкова желание и съпричастност работи, че само за някакви си 2-3 месеца резултатите са на лице! Искрено се надявам, че по-голямата част от тези учители са като нея! Искам да споделя и това, че учителите от това училище, са затрупани с работа. Те буквално се разкъсват. Гордея се, че в редовете ни има такива хора!

27.03.2008 e.tsaneva

Profile

И на мен не ми е ясна работата на ресурсния учител.Моля разяснете я

18.03.2008 atlantic

Profile

Да, в училището, в което работя ги има. Има ги от 2-3 години и работят с желание и с хъс. В голяма помощ са не само на децата, но и на колегите. Оказват съдействие при всеки изникнал проблем, наравно с педагогическия ни съветник.(тогава, когато нещата са от тяхната компетенция)

18.03.2008 nani_78

Profile

Голям смях тука Confused !!!!  Ресурсните учители......има ли ги......

03.02.2008 anilenas

Profile

   Благодаря за топлата информация.И аз не знаех с какво се занимават ресурсните учители.

03.02.2008 charmy

Profile

user: swetlana339

Дано да съм ви била полезна и да съм спечелила още един съмишленик.

-много ви благодаря,бяхте полезна,за съмишленик-ще си помисля,никак не е лесно да се работи с деца с проблеми.Ако вие сте в тази сфера ви свалям шапка-трябва да сте силен 4овек.Надявам се и аз да стана такава.

03.02.2008 charmy

Profile

user: koleva

А аз искам да попитам защо цифрата 4 замества латинската транскрипция на славянското "Ч".Откъде-накъде.После се чудим за учениците....

- аз ,госпожо Колева се 4удя на вас-толкова сте повърхностна.

а,за буквата  и цифрата 4 -замества се когато малкото ти дете е скрило клавиша от клавиатурата.Но,имам един въпрос-защо сте в този форум вие???-ама вие сте безгрешна,скоро ще ви канонизираме,оставете простосмъртните да си пишат както си искат и да си говорят каквото си искат-вие нали не сте като нас.и,както се казва -убий глупака с мъл4ание-така ще постъпвам с вас оттук нататък.

02.02.2008 swetlana339

Profile

 

   Ресурсните учители подпомагат в обучението по математика, български език или други дисциплини/според нуждите на детето взависимост от увреждането му/децата със специални образователни потребности: зрително увредени, слухово затруднени, с двигателни увреждания-ДЦП, с умствена обремененост, с обучителни затруднение, с множество увреждания.Учителят в класа или по учебния предмет преподава материала по дисциплината си, а ресурсния учител подпомага детето да възприеме материала като му го поднася в достъпен олекотен вариант.Ресурсният учител провежда всекидневни срещи с учителите-предметници и заедно определят метода на работа с детето.Той провежда консултации с  родителите  и чрез тетрадка за обратна връзка ги осведомява за работата  и състоянието на детето им.За всяко едно дете със СОП се изготвя индивидуална образователна програма заедно с учителите от масовото училище.За да станете ресурсен учител задължително трябва да имате висше образование и специалността "специална педагогика или логопедия".Бих казала, че това е едно огромно предизвикателство към нашата гилдия, защото се налага човек да се доусъвършенства постоянно и дообогатява.Приветсвам учителите-новатори и бих се радвала да насочат  усилия в  посока-интегрирано обучение.Дано да съм ви била полезна и да съм спечелила още един съмишленик.

02.02.2008 koleva

Profile

А аз искам да попитам защо цифрата 4 замества латинската транскрипция на славянското "Ч".Откъде-накъде.После се чудим за учениците....

Наскоро една моя позната, която е и заместник-директор ми сподели: " Освен многобройните правописни грешки, вече се радваме, ако буквата"ч" е изписана така, а не като 4.