Компютър в класната стая

Публикувана на: 27.09.2007, от charmy
Кoментари:91

Какво мислите за въвеждането на компютъра в обучението по какъвто и да е предмет,с изключение на информатика,разбира се :)

Според мен е хубаво да се показват или да се правят някои уроци,които позволяват,като се използва компютъра,но мисля,че нашите ученици не са готови да ползват компа всеки час и по всеки предмет.Представям си се -влизам да преподавам физика и казвам на класа,че днес ще правим таблица,за да нанесем данни от някакъв опит и половината час заминава докато направим електронната таблица.С добрите стари линийка и молив това ще стане за 2 мин.Мисля,че новите технологии трябва да се прилагат,но в рамките на разумното.

Коментари 91

09.12.2011 ileto

Profile

Здравейте, колеги, използвам в час Microsoft Mouse Mischief , но от вчера спря да работи - презентацията върви нормално, но при натискане на ОК при запитването за много мишки следва изключване, уиндоус търси решение на проблема, но не го намира. Oфис пакетът ми е лицензиран, файлът за мишките е свален от сайта на Microsoft. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

 

04.12.2008 irka

Profile

И да стане няма да е ефективно! Така мисля защото в начален етап(аз съм начална учителка) се показват чужди презентации свалени от интернет във всеки час, но когато "опре ножа до кокала" и трябва сами да си направят нещо настъпва хаос, защото всеки мина през курс на педагогическия център, всеки твърди, че има документ, но документа не работи на компютъра! Иначе идеята не е лоша, но е много отговорна, а това ще затрудни работата ни. И другото - какво ще стане ако системата засече по време на час? Мен не ме притеснява аз преподавам ИКТ.

08.05.2008 anna pashova

Profile

Аз съм ЗА ползването на компютри в класните стаи, защото по този начин се улеснява учебния процес.Учителят има възможност да покаже повече, а учениците да получат по-подробна информация по разглежданата тема.

05.04.2008 margomalinova

Profile

 Поздравявам Ви MARYTZA за доверието към такива като мен -прехвърлили 50год. Вярно е ,че липсата на средства затруднява учителите да са в крак с ИКТ.

Аз съм математик и трябва да искам разрешение от директора и завеждащ ИКТ за да влизам в компютърните кабинети на нашето училище.

Бих била щастлива да имам компютър в класната стая -лаптоп и интернет-за да мога да го използвам при необходимост за показване на практически приложения  или за демонстрация.Това би увеличило ефективността на учебния процес! 

 

13.01.2008 ilarionov

Profile

user: kr_bozhinov

user: ilarionov

ПРИ ИЗГРАЖДАНЕ НА МРЕЖА ОБИКНОВЕННО СЕ ПОДМИНАВА ВЪПРОСА ЗА ОЧАКВАНИЯ ТРАФИК?

Да така е

Не може да не се вземе под внимание:)

...

Ама да не се отплесвам :)

 

 

Трафика, като обем и като характер.

...

 

11.01.2008 kenkal

Profile

Напълно съм съгласна!

11.01.2008 kenkal

Profile

Това е чудесно! И е доказателство, че доброто оборудване изисква сериозни финанси и вложен сериозен труд. Който също струва много пари!

10.01.2008 rosssa

Profile

Незнам защо си мислите така за предмета Физика, децата се справят много добре с ET. Ако преди това са се срещали с тях, но повечето са помагали на родителите си и ли са пробвали. Преподавала сам в 9-12 и сега в 5-6 и мога да ви кажа, че малките се справят по-бързо и по-амбициозно от големите ученици. Интереса към предмета го създаваме ние учителите и можем Физиката да я направим много забавна и интересна с компа.

Мнението е кирилизирано от администратора!

МОЛЯ, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!

09.01.2008 mimi70

Profile

Тук е моментът да се похваля, че може би сме едно от облагодетелстваните училища да получим компютри и всякаква специализирана апаратура. В това числои плотер за печатни платки. Бях ви споменала, че директорът ни е находчив човек и преди две години защитихме проект по програма ФАР. Миналата година получихме апаратурата и декември беше открит мулти-медиен център в училището. Доста работихме по проекта и си спомням оставахме до 10 часа вечер в училището, но си е заслужавало. С нетърпение очаквам да се завърна в училището да изпробвам новата техника. И това става в Кърджали за очудване на доста хора, които се отнасят с предубеждения понякога. Всичко е на стойност-400 000 лв..

09.01.2008 kr_bozhinov

Profile

user: ilarionov

ПРИ ИЗГРАЖДАНЕ НА МРЕЖА ОБИКНОВЕННО СЕ ПОДМИНАВА ВЪПРОСА ЗА ОЧАКВАНИЯ ТРАФИК?

Да така е

Не може да не се вземе под внимание:)

Решението е в закупуването на рутер с кос и гигабитова връзка ако позвоозволяяват лан картите :0)

Кабелии гатегория утп 5- най-малко, ситуирани самостоятелно в каанали(пластмаса) даалече от захранващи инсталации за предпазване от ефекта на ЕМИ

Даа добавим и софт за ккеширане на лан-а-стъпка към  използването на старии  компове катоо тънки кклиентти

(клиент-сървър това е технологията но спазвайки лицензнитте спорразумения :))

Няма какво да "избуши" без подвижни части на харда :)

Ако все пак трябва да намалим траика може да се използваа фласш каарта през иде адаптор зза да кешира

Ама да не се отплесвам :)