Интерактивна дъска в учебния процес

Публикувана на: 24.09.2007, от vanessa
Кoментари:5

 Здравейте колеги, предлагам на Вашето внимание, използавнето на интерактивна дъска.

ІХ ОУ "П.Волов" гр.Шумен притежава такава намираща се в нов училищен комплекс, модерен, състоящ се от 3 зали за обучение - зала "Кулинарни изкушения", зала "Като старите майстори", зала "Интерактивно обучение". Предлагаме използването на комплекса за провеждане на семенари, конференции и други подобни форуми. За контакти:

vanessa_vl@abv.bg

Коментари 5

16.11.2008 pepeliaska2

Profile

Здравей, kade72!

На 01.12. 2008 година ще има курс за :

Изх. №9106-86/14.11.2008 г.


До директорите
на Столичните училища

Уважаеми г-жо /г-н  Директор,

За учителите по Бит и технологии, които не са имали възможност да посетят курса, проведен на 12.11.2008 г., РПЦ София – град организира  обучение по същото съдържание на тема: “Практическата работа по технологии в 7 кл.” с водещи  доц. Л. Колев и В. Петров. По време на обучението ще се демонстрира технология за работа с комплект от материали, производството на които е осигурено.
Обучението ще се проведе на 1 декември  от 9.00 до 12.00 ч. (за учителите, които имат часове ІІ смяна) и  от 14.00 до 17.00 ч. (за учителите, които имат часове І смяна) в  залата на Регионален педагогически център – бул. “Ал. Стамболийски” 82 (партер, дясно).

Моля да осигурите присъствието на учителите от Вашето училище.
Курсът е безплатен.

Л.Александрова
Главен експерт РПЦ- София – град

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО, СОФИЯ – ГРАД

Елате там да се видим и да решим какво ще правим за сда не се изгубим като предмет!

01.11.2008 kade72

Profile

здравейте!

аз също съм учител, преподаващ по този предмет мога само чистосърдечно да ви завиждаза единственият кабинет, защото при мен няма и толкова.

преподавам в класните стаи и е голям кошмар. преподавала съм и когато бяха МУЦ -овете тогава работех с удоволствие, а сега са мъки. ще се радвам ако можем да споделяме, защото май вече учителите по ДТИ сме на изчезване!!

19.05.2008 vanessa

Profile

Да нужно да си пишем защото сме пред изчезване с този наш предметл Питам се на какво искат тия хора да учим децата на история и развитие на трудовото обучение или на нещо ново след като уроците и часовете вече се превърнаха като час по теория но не и по практика - къде са групите къде е практическата работа къде са 2 часа в блог? 

08.02.2008 daniela

Profile

 Колеги, нека да си пишем в този форум. 

17.10.2007 nelijf

Profile

 Здравеи, Vanesa! Аз също съм преподанател по ДТИ. Наистина намаляват часовете ни с всяка година. Но при нас има и друг проблем - имахме оборудвани 4 кабинета: по чертане, кулинарство, дървообработване и текстил. Всички бяха превърнати в класни стаи. Остана ни само 1 - едно тъмно и влажно помещение в приземния етаж. Така,  че ако едната колежка е в "работилницата", другата е в класна стая. Как се  преподава "Работа на материали"в  класна стая? Трябва да си факир. То  без теоретична част в урока не може, но наблягаме повече на нея.