Moodle сдружение

Публикувана на: 23.05.2015, от iliyan85
Кoментари:0
Здравейте! От известно време пиша на страницата на teacher.bg във FB, сега реших да се регистрирам във форума.
 
Профилът ми във FB (не е публичен) https://facebook.com/iliyan85
 
Така, по същество.
Идеята ми е, да се съберем определен брой хора, които освен да преподават, искат да си помагат с  moodle и да му разцъкват екстрите.
Опитът ми говори, че най-елементарната база "споделен уеб хостинг php+mysql" не върши работа извън стандартните дейности - създаване на курс, записване на участници, постване на теми, предаване и проверки на домашни... Ако искате да си ръннете услуга (напр. execution server за домашните на C/C++/Java/Python/Ruby/...), която изисква допълнителни инсталации и слуша на определен порт - горите. Ако искате https връзка, било със самоподписан сертификат, базовият план от 5 лв. също не върши работа, минавате на този за 8, но трябва и IP за 2 лв. на месец, сумарно 10 лв на месец.
За специфични екстеншъни си трябва ваш сървър, споделения хостинг го отпишете.
VPS-ите в България започват от 20 лв. на месец, в САЩ - от по-ниска граница.
В резултат - при повече желаещи, цената на месец ще се снижи драстично.
 
Проверих, какво има на "пазара" относно moodle хостинг. Moodle колаборация между учители от такъв тип, за който говоря, не намерих. Но меко казано се смутих от организацията u4ili6teto.bg. Тя хоства moodle за n на брой училища. Курсовете са от типа БЕЛ-9А, ИТ-8Б, ХООС-10В,Г,З, т.е. за строго училищни цели. ОК. НО!
Прегледах moodle платформите на няколко училища, всички са с чиста http връзка.
За да улеснят още повече изтичането на данните, си предоставят публично статистиките (awstats) и данните за посетителите.

Коментари 0