Как да стана учител?

Публикувана на: 16.02.2015, от DanielTsolov
Кoментари:1

Здравейте. Извинявам се, че се обръщам за справочна информация в учителски форум, но наистина не се сещам кого да попитам. Ето какъв ми е случаят.

Почти на 30 години съм. Завърших бизнес администрация преди години в УНСС. Работя в чуждестранна фирма вече няколко години, но не се чувствам добре още от самото начало. Винаги съм обожавал учителската професия и мисля, че все още не е късно да започна ново начало. Много искам да бъда учител по история или география. 

Не зная какво точно трябва да запиша да следвам. Дали ще е достатъчно само да завърша история, за да стана учител. Дали ако запиша специалност "Педагогика" ще има някакво профилиране точно в история или география. Дали трябва да завърша история или география, а после педагогическа магистратура. Не зная колко години ще продължи обучението. Нито дали има някаква магистратура с по-кратко продължение, с която мога да стана учител по география или история направо. 

Много ще се радвам, ако някой се наеме да ми обясни тези неща. :)

Коментари 1

23.04.2015 mirrorex

Profile

За да станете учител по свързани с първата ви специалност предмети, трябва само да изкарата 2 години педагогика. Почти всеки университет предлага тази квалификация. Трудно ще станете учител по всичко, освен ако не е начална и предучилищна педагогика, за което се учи цял курс. В действителност обаче, не навсякъде РИОтата приема дипломите защото няма единна класификация. От личен опит знам ;)