Работа в летен режим

Публикувана на: 05.09.2014, от lkoeva
Кoментари:2

Здравейте,

Имам неяснота относно заетостта на музикалния педагог в ДГ в периода на летния режим - при положение, че не съм в отпуск, а учебната година все още не е започнала и групите са с лятната програма, аз трябва ли да провеждам ситуации в групите по програмата, която е в сила от 15.09. до 30.05? Досега съм работила в училище и там, по време на ученическите ваканции, щом не сме в отпуск, учителите даваме дежурства, по време на които си подготвяме програмите, разпределенията и всякакъв друг вид документация. Ще съм много благодарна, ако ми посочите някакъв нормативен документ, който урежда този въпрос!

Коментари 2

02.10.2014 lkoeva

Profile

temenujka, добре ми е известно кога започва и свършва учебната година. По коментара Ви съдя, че вероятно не работите в ДГ, затова и някои подробности не са Ви ясни. Както в училищата, така и в ДГ има учебна програма, включваща теми, които трябва да се изучат в периода между 15.09. и 30.05. Примерните разпределения, дадени в методическите ръководства, също са предвидени за този период. От 1.06 до 14.09. ДГ минава в т.нар. "летен режим", в който няма предвидени нови теми по образователните направления, прави се ново разпределение на заниманията, дневният режим включва по една ситуация сутрин и една следобед, в които се проиграват вече изучени теми. Важна подробност е, че почти всички групи стават сборни. Та, стигам до същината на моя въпрос: при положение, че седмичния хорариум на учителя по музика е 24 часа в периода 15.09 - 30.05, и той е включвал по две ситуации със всяка група седмично, как ще се постигне този хорариум, след като групите са сборни и вместо 10 (примерно), са 5?

28.09.2014 temenujka

Profile

Учебната година започва на 15.09. и приключва на  14.09. в следващата календарна година .И какво означава "лятна програма " . В училище през лятото учениците са във ваканция , а за децата от ДГ няма задължителни ваканции. През лятото също се провежда образователен процес .