Обменете възгледи и мнения в Мрежата на учителите- новатори

Публикувана на: 10.09.2007, от admin
Кoментари:16

Дискусиите в Мрежата на учителите-иноватори ви позволяват да се свържете с други учители, с които споделяте общия си интерес в областта на определен учебен предмет или тема.

Използвайте тoзи форум , за да споделяте най-добрите си идеи, да получите подкрепа, за да се осмелите да опитате нещо ново или да получите помощ от други учители във вашата страна или по целия свят, които са разрешили успешно проблеми, подобни на предизвикателството, с което вие се сблъсквате.

Потърсете измежду наличните дискусии такава, която съответства на вашите нужди или започнете нова дискусия по тема или въпрос, за които имате нужда от съдействието на колегите си. 
 
 
 

Коментари 16

10.12.2007 crocsi

Profile

Embarrassed Никой с никого не се познава в действителност! Запознанството стана тук и то най-вече около темите свързни със стачката.Чатовете са за децата и за хората без работа!

Не ми звучи смешно - звучи ми трагично!  Как Ви ще се чувствата ,ако след всяко мнение ( професионално, поставена тема и пр.е )  някой да Ви уронва авторитета макар и задочно като вади отделна дума, контекс или прави анализ на .....Sleep; да твърди за учителите ча са ..... е нямам намерение да преразказвам  опита за портрет или индивидуални хириктеристики на " учителя - лумпен" ( тук съм включена и аз , достоверен източник Капина, Колева ... )Предимствата на форума са в онлай училището! Много е полезно! За другото вече се съмнявам  и казвам ,че не може да има правила , ада гледаш отстрани как унижават личността , притесняват я и да чакаш!?Cool Публикували са законната уредба , а все пак  учителите  ,които са обикновенни хора са наричани с какви ли не имена от други броящи се на пръстите на ръката ВИ хора ,смятащи се за капацитети, но имащи проблеми с един - двама колеки ,които за тях олицетворяват всички учители и цялото образование! Езика е примитивен, непобиращ- много трудно можеш да паднеш до такова ниво!.

Живота , работата и отговорностите ми са достатъчно тежки ,за да допусна  да създавам морални ценности у възрасни хора , коти да ме заливат с "мърсотията " на техния живот!

-"На учителите се дължи почит и уважение от учениците, административните органи и обществото. Накърняването на достойнството и авторитета на учителя е недопустимо"(ДВ бр.36 от 1998 г.) това се дължи на всики човек !!!!!

Така аз виждам нещата и това ме разочарова!CoolNo

10.12.2007 viliponcheva

Profile

user: crocsi

Къде отидоха  хората с конструктивните мнения? ...

Този форум е с много предимства.

Във Ваше лице откривам единомишленик. Повдигнатите теми ме провокират и имам желание да напиша какво мисля.

Следя от известно време форума, като отварям темите, по които ежедневно се появяват нови мнения и отговори на такива. Когато реша да се включа, вече ми се струва, че мислите, които искам да споделя с вас са остарели. А напоследък наблюдавайки размяната на мнения между няколко човека, останах с впечатлението, че сте познати и използвате форума като чат.(Не го приемайте като критика)

Аз съм може би най-възрастния четец на форума и разбиранията ми са ,че един учител е учител, когато е актуален. Когато се наложи - с една дума , но да е по-знаещ от учениците си. Един уважаващ себе си учител влиза с достойнство в професията, движи се достойно през годините на трудовия си стаж и достойно излиза от нея. Уважение се печели, уважение не се насажда и лозунгът -"На учителите се дължи почит и уважение от учениците, административните органи и обществото. Накърняването на достойнството и авторитета на учителя е недопустимо"(ДВ бр.36 от 1998 г.) - не ви ли звучи смешно?

А във форума влизат и ученици.         С уважение

09.12.2007 crocsi

Profile

Idea Уважаеми Админ ,уважаемо ръководство на форума ! Не знам има  или не модератори и колко обучени са те ( на мен ми предложихте и не ми обяснихте нищо ; просто очаквахте да знам какво да правя! ). Погледнете личините войни ,които се водят във форума! Това ли беше целта му? За това ли положихте толкова много усилия!? Къде отидоха  хората с конструктивните мнения? Защо темите намаляват?

Сега е моментът да се намесите. Този форум е с много предимства.

Стачката отмина и с нея времето на нетърпимост, лош морал и невъздържаност от страна на някои.

Правилата на форума в са в сила или не !? Повтарям го от седмици ,но реакция никаква!Cool

От Вас зависи да осигурите поне това,което сте си поставили за цел :

2. Участниците във форумите са длъжни да спазват добрия тон и да уважават чуждото мнение.
3. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Всеки, който напише нещо с единствената цел да ядоса, раздразни, изнерви и/или натовари психически друг потребител влиза в категорията нежелани потребители. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва да уведомите администраторите и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.
4. Не се допускат публични нападки и разрешаване на междуличностни конфликти във виртуалното пространство на форума.
5. Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание.
6. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството.
7. Забранява се публикуването на адреси на сайтове  и снимки със съдържание, забранено от закона на Република България, както и на подвеждащи линкове и отявлена реклама.
8. Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго, както и прекомерния off-topic – мнения, които не са свързани с темата.
9. Публикувайте темите и мненията си в подходящите раздели.  Слагайте ясни заглавия на темите. Заглавието на темата трябва да подсказва за нейното съдържание.

Нека всеки да се чувства спокоен тук, а не  да е притиснат даже от това в кой ден пише! Да е гледан под лупа и .....просто да се уморява ( в безполезни и никому необходими спорове за измислени или  единични ситуации ), вместо да прекарва времето си приятно  или ползотворно !

 

 

30.11.2007 crocsi

Profile

Party!!!Поздрави на всички! Аз ходя на училище и не мога да дойда ,но ще Ви видя - чуя във вторник! Поздрави !Wilted Flower

29.11.2007 viliponcheva

Profile

user: crocsi

Wilted Flower Благодаря на ръководството на сайта ,че върна карето за виртуалното училище! Знаем ,че всяко ново нещо е трудно ,но Вие се справяте чудесно !!!!!!Broken Heart

Съпричастна съм с вашето мнение, но тази вечер, след включването на обновената класна стая, аз чувах всеки разговор между преподавателя, колегите му и курсистите, при мен чата не беше активен (не намерих начин да напиша и една буква), както и възможността да ме чуят. Дали този проблем ще продължи и занапред? Обясниха ми да влезна през Интернет експлорер, а не през Музила (аз такъв браузер нямам, ползвам само И-нет Е-р). По-голяма част от лекцията изслушах, но не ми беше комфортно, а е много интересно. Надявам се че проблема ще бъде отстранен.

С изключително уважение към администраторите и преподавателите!

23.11.2007 crocsi

Profile

Wilted Flower Благодаря на ръководството на сайта ,че върна карето за виртуалното училище! Знаем ,че всяко ново нещо е трудно ,но Вие се справяте чудесно !!!!!!Broken Heart

21.11.2007 kr_bozhinov

Profile

Мазохистка такава :)))

21.11.2007 crocsi

Profile

Crying Лесно ти е на теб! Я, да те затворят 1,......... месеца ,т.е аз непрекъснато си контактувам туu  с Вас и навън  доката чакам пред нечия врата. Това ,обаче не ми харесва. Уморих се. Идсам да си ходя на работа. Там не знам какво ме чака! Аз искам да съм там и това е достатъчно.Wink

21.11.2007 kr_bozhinov

Profile

ММММММ май на някой му липсва училището....

Търпение и само търпение

21.11.2007 crocsi

Profile

Stick out tongueНа ,моя екран няма карето за виртуалното училище!? Не мога да дойда там!!!!! Embarrassed Вярно,че внасям бъркотия и досаждам , но.....Embarrassed  Нямам вход. Моля те, кажи им,че имам проблем.

Когато се пише съобщение до админ никога,никой не отговаря!

Благодаря ти предварително!Travel

Лек ден - поне е слънчев :)