Обучение на учители (гимназиален етап), София - 25-27.09.2012

Публикувана на: 27.08.2012, от Maria Yankova
Кoментари:1

Изх. номер: 87/27.08.2012

До Директорите
На училища в цялата страна

Уважаеми колеги,

С началото на новата учебна година предстои годишното обучение за преподаватели на Джуниър Ачийвмънт България по програми за развитие на предприемачески умения, икономическа и финансова грамотност. То ще се проведе от 25 до 27 септември 2012 г. в София (Национален център за подготовка на ученици за олимпиади) и е предназначено за преподаватели в гимназиален етап. Участие в него се препоръчва да вземат преподаватели, които досега не са имали опит с програмите на Джуниър Ачийвмънт България, както и преподаватели, които имат нужда от актуализация на информацията по определени програми или биха искали да се запознаят с програма, по която досега не са работили.

Джуниър Ачийвмънт България е неправителствена организация, чиято мисия е да спомага за модернизирането и подобряването на качеството на българското образование, като предлага висококачествени практически ориентирани програми за всички възрасти (предучилищна възраст, начален етап, прогимназия, гимназия) за развитие на предприемчивост и инициативност, умения за комуникация и професионална реализация, знания за икономиката, бизнеса и финансите. Програмите на Джуниър Ачийвмънт България дават възможност на младите хора не само от специализираните икономически гимназии да станат икономически грамотни и да развият предприемаческите си заложби.

Обучението ще даде възможност на участващите учители да вникнат във философията на образователните подходи, предлагани от Джуниър Ачийвмънт България, да получат детайлна информация за структурата и съдържанието на програмите, методите, които да използват в класната стая, начините на интегриране на програмите в учебните планове и програми. Програмите на Джуниър Ачийвмънт България дават възможност на учениците за участие в множество състезания, семинари и различни практически инициативи както на национално, така и на международно ниво и поради тази причина са широко търсени от училищни ръководства, преподаватели и младежи, които имат мотивация за изява и постигане на сериозни успехи.

Програми, включени в обучението:

• Профил „Технологичен – предприемачество и бизнес”
• Програма „Бизнес етика”
• Програма „Умения за успех”
• Програма „Учебна компания” (заедно с модули „Предприятие без граници” и „Учебен социален бизнес”)
• Програма „Банките в действие”
• Програма „Титан”
• Инициативи и състезания на Джуниър Ачийвмънт България и съвети за подготовка

Повече подробности за всяка от програмите, включени в обучението, можете да намерите в прикачената справка. Прикачена ще намерите и проекто програмата на обучението.

Цената за участие е 78 лв. В заявката ще намерите подробности какво покрива и не покрива тя.

Линк към заявката за участие: http://bulgaria.ja-ye.org/pls/apex31mb/f?p=17000%3A1300%3A924395641208526%3A%3A%3A1300%3AP1300_HID_EVENT_ID%2CP1016_HID_INSTITUTION_ID%3A864%2C3


При въпроси от ваша страна, моля свържете се с Алина Топалова от Джуниър Ачийвмънт България на тел. 02/989 43 61 и 02/989 36 60.


С уважение,
Милена Стойчева
/изпълнителен директор/

Коментари 1

29.08.2012 Tanya_Nikolova

Profile

А в прогимназията предвижда ли се?