Национален пролетен турнир по ИТ на ВТУ

Публикувана на: 22.03.2012, от ileto
Кoментари:1

За втора година Великотърновският университет организира състезание по информационни технологии, с което ще се даде шанс на ученици от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания.

Турнирът ще се проведе на 23,24,25 март 2012 година. В него може да участват ученици от 8 до 12 /13  клас в две категории „Интернет приложения” и „Приложни програми”.

http://it-vt.eu

Участниците се регистрират в сайта на състезанието и представят вече завършени проекти по време на провеждането. Единственото условие при участие е записаният проект да не е награждаван на други национални състезания или олимпиади. Учениците може да бъдат по един или по двама в група. Ще се наблегне на критериите, които ще бъдат предварително публикувани в страницата. За разлика от други такива мероприятия ще има и допълнителни критерии, които ще дават бонус точки на учениците, ако са ги покрили. Всеки участник ще има възможност след края на състезанието да види в профила си как точно е бил оценен, а по време на състезанието да зададе въпроси към комисията, която ще даде съвети, ако има нужда от такива.

Коментари 1

20.11.2014 albena01

Profile

Аз много се радвам на такива ученици, но не за тяхното участие по състезания, а това че когато отиват във висшето, ситуацията се променя и се оказва че те знаят повече от учителите. IT образованието за съжаление е плачевно. Мои познати ми казва

, които работят в тази сфера казва, че техните колеги 1-2 курс масово прекъсват, защото не виждали смисъл и си е така.