”БЪДЕЩЕТО НА ЕЛЕКТРОННИТЕ УЧЕБНИЦИ И ЩЕ „УМЪРТВЯТ” ЛИ ТЕ КЛАСИЧЕСКИТЕ ТАКИВА?”

Публикувана на: 08.05.2011, от maria_tr
Кoментари:2

 Това е темата на дипломната ми работа. Ще бъда благодарна на всеки, който изкаже мнението си по нея.А ето и имейлът ми за връзка с мен maria_tr@abv.bg.

Коментари 2

19.05.2011 i.nikolova

Profile

 Днешните учници ,стутенти все повече предпочитат  да получават и изпращат информацията в електронен вид. Аз мисля,че няма нищо страшно в това , напротив съвсем естествен процес в 21 век.Това само доказва , че по-отношение на развитието на информационните технологии  сме достигнали ниво близко до развитите държави , а това може само да ни радва! Класическите учебници вероятно все още ще ги има, но те няма да са единствен източник на знания.По-важното е младите хора да владеят перфектно инф.технологии и да бъдат мотивирани да се развиват и усъвършенстват, за да се впишат адекватно в глобалния свят!

 

09.05.2011 mironov

Profile
Никой нищо няма да "умъртвява". Просто светът, а и учебниците с него се развиват. Средствата за въздействие се обогатяват. Всички видове носители на информация ще се използват, според индивидуалното желание на субектите на обучението. Идеята е обучението да добие персонален характер, включително и с учебно-техническите средства. Електронните учебници само биха могли да подпомогнат този процес. Обучаващият се може сам да избира работното темпо и ще получава интерактивни съвети и препоръки, само при реална необходимост. В това отношение уроците по математика в националния образователен портал могат да са ви полезни (ако искате да видите реални интерактивни и електронни учебници). И все пак само обучението няма да измести учителя. Той ще става все по вече консултант, психолог и медиатор. Успех.