Индивидуална форма на обучение

Публикувана на: 08.02.2011, от valpan
Кoментари:3
Спешно търся отговор на въпроса как да приключи първи учебен срок ученик - индивидуална форма на обучение, който не се яви на проведения изпит с група ученици от VІ клас? В протокола пише НЕ СЕ ЯВИЛ, какво пишем в дневника на класа - Слаб 2, или оставяме празно квадратчето? Моля някой запознат с казуса да сподели. В Наредба 3 - за оценяването, а и никъде другаде в интернет, не открих информация. Благодаря!

Коментари 3

14.04.2014 INA BAMBINA

Profile

Здравейте! Имам син в 7 клас. Доста трудно се справя с природните науки - физика, химия и биология, поради липса на достатъчно време да учи по тези предмети и поради трудности с овладяването на материала по тях, натрупа страшно много двойки за отрицателно време втория срок. Почти цялото му свободно време е заето от частите уроци за матурите на които ходи, както и това, че през уикендите от две години вече, целодневно е на уроци по рисуване, защото иска да кандидатства в училище по изкуствата. Поради лошите бележки обаче има голяма опасност да остане на поправителен изпит. Опасявам се, че ако се стигне до там може и да не успее да се справи с поправителният, защото твърде вероятно е да се яви на повече от един. Ако това се случи ще повтаря годината. Ясно е, че ще се прости с амбицията си с рисуването, но по неприятното е, че повтарянето на същият клас ще му се отрази много негативно, защото е много чувствително и тихо момче - мечтател. Въпросът ми е: Ако се стигне до подобен лош развой на събитията и той наистина повтаря, дали в неговия случай би могло да му се разреши да премине на индивидуална форма на обучение за да може поне да си спести подигравките и пренебрежението от страна на другите деца, които биха били неиминуеми. Зная, че подобен вариант се допуска в изключителни случай и то при деца със СОП. Ще съм благодарна за отговор.

12.02.2011 valpan

Profile
Изчела съм всичко, не е казано точно в правилника. Когато ученик не се е явил на изпит, поради заболяване и има медицинска бележка, се насрочва нова дата за изпит. Нашият случай не е такъв. Но в крайна сметка се прави това, което директорът нареди - остава без оценка за срока, а в края на годината се явява на изпит върху целия материал, не само за 2-ри срок.

12.02.2011 sasi1969

Profile
Не съм много сигурна, но вижте не пише ли нещо по този въпрос в ППЗНП, там има обяснено за индивидуална и самостоятелна форма на обучение.