Ученици - дистрибутори на мрежов маркетинг

Публикувана на: 21.12.2010, от Zlatina1
Кoментари:5
Здравейте, имате ли случаи на ученици, които са станали дистрибутори на компании за мрежов маркетинг и продават стоките си в училище. Някак свикнахме с Avon и Oriflame, които от много време са сред децата, но сега има и нова компания - NWA. Проверих в интернет и попаднах на дистрибуторски сайтове, които обясняват, че включването е безплатно, та поне от тази гледна точка се успокоих. Иначе и инициативността им ми харесва, но не са дорасли все още за това и не знаят как да го направят и ще се изолират от останалите ученици. Та, как постъпвате в подобни случаи?

Коментари 5

04.08.2011 lost

Profile

 

Единствения начин да не си вътре в общия случай на MLM е ако няма пакет за влизане и е безплатно, както е във http://freemlm.net/

24.01.2011 Zlatina1

Profile
Много неприятно, но пък като че ли се поуспокоиха нещата малко и децата забравиха за случката. Останаха само две по-активни.

22.01.2011 lost

Profile
Хахахах, значи яко са се запалили.. не знаех.. Но това с конкуренцията не ме притеснява много... тее отношенията между тийнейджърите днес не са много топли, та сефте... Лошото е, че децата са много наивни и веднага се хващат на всякакви оферти за "бързи и лесни пари" и т.н. Аз се опитах да науча нещо повече за компанията но повечето им сайтове не казват много много, което според мен е доста съмнително. Влязох в този сайт - http://nwa.bg уж изглежда като главен, а пък няма никаква конкретна информация за бизнеса, продуктите или каквото и да е било, което ми е доста съмнително. Но пък са изпраскали веднага форма за регистрация..

10.01.2011 Zlatina1

Profile
Благодаря за отговора, макар че това дали са откраднали даден сайт или не ми е най-малкия проблем. По-скоро, децата се настройват едно срещу друго. От една страна стават търговци срещу търговци конкуренти, а от друго търговци срещу търговци клиенти. Много е неприятно да ги гледа човек. Поне на мен не ми е особено приятно. Даже в петък, едно от момичетата ми показа сайт и искаше да направи и мен дистрибутор :)

09.01.2011 lost

Profile
Лично аз не съм чувала за подобни предложения в училище.. поне не за тази компания.. Погледнах как стоят нещата обаче, и трябва да призная, че не съм много очарована.. Тези са откраднали сайта на вестник експрес - http://express.bg !!! Много нетактично според мен от тяхна страна...