Компютърни кабинети

Публикувана на: 04.11.2010, от savkata
Кoментари:7

 Здравейте колеги, искам да отворя тази тема за да споделим мнение как са структурирани вашите компютърни кабинети. Защото всяко училище си има модел, но за съжаление в по-голямата част мисля този въпрос че не е решен. Имам в пред вид следното, учениците правят каквото си искат защото ако искам да накажа един учиник трябва да спра интернета на всички, инсталират каквото си поискат тъй като не можеш през цялото време да ги проследяваш. Аз тук ползвам една специална програма с която и да сложат нещо се изтрива автоматично, но в общи линии всеки ползва по нещо, но никога не е достатъчно.

Коментари 7

10.02.2011 radkov

Profile

 Microsoft Steady State

09.02.2011 DIM_S

Profile

deep-freze

24.11.2010 baromd

Profile

 Здравейте, отново. Коя е тази програма, която връща първоначалните настройки след изключване на компютъра? С Kajowas може да задавате цени, време и т.н. но не видях никъде функция за връщане на първоначалните настройки. Бих искал и аз да опитам такава програма. Благодаря Ви предварително.  

12.11.2010 mimi_kir

Profile

 О, боже!

До интернета да я докараме...

В едната ни зала почти няма здрава клавиатура. Интернета...ту го има- ту го нема...тъй че...наказва без да пита.

Компютърните зали гълтат пари, а на ръководствата не им се дават.

09.11.2010 savkata

Profile

 Колеги,

има няколко варианта за вашето мълчание. Първото е че залите ви са перфектни и нищо друго не Ви трябва, аз обаче не съм видяла до сега такива кабинети навсякъде по нещо липсва, това говори за две други причини ако малко поговорим и обменим опит ще е лесно за всички.

05.11.2010 savkata

Profile

 Здравейте, много благодаря за отговора. Аз също имам ограничени акаунти на едната част от залата, а другата част е с тази програма, която на практика върши перфектна работа, защото когато изключа компютрите си връщат първоначалните настройки и няма нужда от антивирусна програма. Но аз искам в този форум да споделим кой как работи и да си комплектоваме перфектно залите. Например новият скайп има screen sharing в този случай е перфектно учениците да наблюдават какво правим и как работим на компютрите, само че не е много удобно да ги караме да работят през тяхните акаунти. Относно ограничението има една програма Kajowas мисля беше, която ограничава интернета за време на всеки компютър. А тази програма Child defender е хубава, но трябва непрекъснато да се поставят нови страници под рестрикция и затова мисля не е много удобно.

04.11.2010 baromd

Profile

  Здравейте! Искам да споделя моята практика по този въпрос: Направил съм отделни ограничени акаунти за учениците (без администраторски права значи) и за това не могат да инсталират програми. А за интернета може да си сложите специална програма за ограничаване на влизането в определени сайтове, например Child defender, даже може да забраните работата на отделни програми и т.н. Програмата е свободен софтуер и има български интерфейс. Малко товари компютрите, но се ядва. В краен случай може да забраните чрез забранените сайтове на браузъра. Поздрави!