Pomognete

Публикувана на: 17.09.2010, от Dianaaa
Кoментари:8

 

Здравейте, много се радвам,че се регистрирах в сайта ви. Дано ми помогнете.     Дъщеря ми я оставиха на поправка по математика в 6 клас. Първата сесия не бяхме в България и никой не ни беше казал на коя дата е. От училището били написали ,че отсъства поради болест. Втората сесия се състоеше на 3 Септември и ни казаха от днес за утре. Дъщеря ми поради здравословни причини не можа да реши теста , не е могла да вижда много добре ,защото и слагахме капки в очите и т.н. Имаме болничен лист ,но директорката не иска да го уважи. И сега дъщеря ми трябва да остане да повтаря 6 клас ,а тя не е за 6 клас. Учителката и по математика и е писала двойка поради заяждане с дъщеря ми. Не може един учител поради заяждане да остави дете да повтаря класа. Детето ми е скапано направо. Не може един учител да унищожи детските години на детето поради глупост и недоразумение какво да правим? Благодария предварително. Smile

Коментари 8

14.10.2010 dobreva.v

Profile

Днес е вече 14-ти и ми се иска да вярвам, че детето се е справило с поправката по математика. ДАНО. За съжаление в Закона това е упоменато изришно.Изключение се прави за деца със СОП. И може би не тук му е мястото, но ще споделя. Учителка по БЕЛ в софииска професионална гимназия остави на поправка няколко деца от ХІІ кл! В това число и детет със СОП! Е, добре, че директорката се оказа човечна и нещата се оправиха. За съжаление има и такива колеги, които не проявяват чонечност.Жалко.

18.09.2010 nevyana69

Profile

Поздравления за мъдрото решение! Като във вица за полицая и оградата-по-умния отстъпва!!! Късмет!

18.09.2010 Dianaaa

Profile

Ходих до директорката ,но тя не пожела да уважи болничния лист на детето. Бях и с мъжа ми и обияснихме ,че не е мога да вижда добре на изпита ,но тя не го уважи. Сега детето ми го преместихме в ново училище и там директорът май ,че отпусне още една поправителна сесия. Но ще ходя да се оплача в министерството от учителката и въобще от старато училище. Това нещо направо щеше да ни съсипе цялото семейство не знам как може един учител да остави дете което не е за двойка! Как спи спокойно учителката като е съсипала детството на едно дете? Дори и повече.

18.09.2010 atanasova1963

Profile

Уважаема госпожо, пиша Ви от името на родител и на пом.директор по УПД !

Всеки директор има много права , но никое от тях не оправдава постъпката му ! Съжалявам но тази постъпка е нарушение на етичния кодекс на учителя , а какво да кажем за вашия Директор ! ... Щом правата на детето , което е ученик в управляването от него училище не са от значение ТО ТОГАВА ТОЙ НЕ Е ЧОВЕКЪТ ЗА ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ !

ПРАВАТА НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ СА ЛИЧНИ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГИ НАРУШАВА , ПРАВАТА НА ВСЯКО ДЕТЕ СА НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ И НИКОЙ НЕЗАВИСИМО ТО ПОЗИЦИЯТА НА СЛУЖЕБЕН ПОСТ НЕМОЖЕ ДА ГИ НАРУШАВА !

СЪВЕТ: НАПИШЕТЕ ПИСМЕНА ЗАЯВКА  ДО ДИРЕКТОРА ,КАТО ОПИШИТЕ ОБЕКТИВНАТА ПРИЧИНА ЗА СЛАБИЯ РЕЗУЛТ НА ДЕТЕТО ВИ , ОПИШЕТЕ - ЗАЯВЕТЕ ЖЕЛАНИЕТО ВИ ДА МУ СЕ ПРЕДОСТАВИ ВТОРИ ШАНС ПО ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ ,КАТО ПОСОЧИТЕ ПО ДАТА И № БОЛНИЧНИЯ ЛИСТ (ИЛИ СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА,ДОКАЗВАЩА ЗДРАВОСЛОВНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ В ДЕНЯ НА ПРОВЕДЕНИЯ ИЗПИТ) И ИЗИСКАЙТЕ  ДА ВИ ОПРЕДЕЛИ РЕДА И НАЧИНА ЗА ЯВЯВАНЕ НА ПОПРАВИТЕЛЕН ПО УЧЕБНИЯ ПРЕДМЕТ , ПОИСКАЙТЕ ВХОДЯЩ НОМЕР И ДАТА ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО (ЗАПАЗЕТЕ КОПИЕ ОТ ДОКУМЕНТА И АКО НЕ ВИ ОТГОВОРИ ДО 14 ДНИ ПО ЗАКОН , С ТОВА КОПИЕ ПОИСКАЙТЕ ПОМОЩ ОТ РЕГИОНАЛНИЯ ИНСПЕКТОРАТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО !   ДОБРЕ БИ БИЛО И ЕДНОВРЕМЕННО С ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ДО ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕТО ДА УВЕДОМИТЕ ЗА КАЗУСА И УСНО ДА РАЗЯСНИТЕ СВОЕВОЛИЕТО В СЛУЧАЯ И ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ВЛАСТ ,КОЯТО ПРОЯВЯВА КЪМ ДЕТЕТО ТОЗИ "дИРЕКТОР"!.

ПРАВОТО Е НА ВАША СТРАНА ,КАТО РОДИТЕЛ ! СЕГА ДЕТЕТО ВИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАС ! ПОМОГНЕТЕ МУ ! НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ ! с УВАЖЕНИЕ ИНЖ. АТАНАСОВА

 

18.09.2010 nevyana69

Profile

Поздравявам ви! Успех!

18.09.2010 vivian_17

Profile

 Разрешена е извънредна поправителна сесия от 1-10 октомври

18.09.2010 Dianaaa

Profile

Ходих до регионален инспекторат по образование казаха ,че трябвало съграсието на директорката. Тя не иска да уважи болничния лист. Сега какво да правя? Детето ми само плаче ни иска да излиза от вкъщи . Как може това да се случи в 21 век?

18.09.2010 nevyana69

Profile

Здравейте! Търсете си правата-разговаряйте с директора, а ако той не желае да вземе отношение има регионален инспекторат по образование, след това Министерство на образованието, след това съд, не дай Боже! След като имате валидни документи те трябва да бъдат уважени! С две думи-борете се! Кураж и късмет!