заплащане на проверители на НВО

Публикувана на: 02.09.2010, от solema
Кoментари:3

Колеги, при вас уреден ли е въпроса със заплащане на проверителите на НВО за 5 и 6 клас? При нас “такова животно нема”.

Коментари 3

05.09.2010 majaz

Profile

Чл.34, ал.7.1. - по 0,5 лекторски часа за проверена писмена работа.

В Наредбата за определяне на работните заплати от м. януари 2010 също е отбелязано.

А КТД-то ти го изпращам по пощата.Smile

03.09.2010 solema

Profile
Бихте ли ми казали кой член в Колективния трудов договор описва въпроса със заплащането? Дори ще съм ви много благодарна, ако ми изпратите целия Колективен трудов договор за отрасъла на e-mail: solema@gbg.bg. Благодаря ви предварително.

03.09.2010 majaz

Profile

Изх. № РА-74/14.07.2010 г.
                                                           

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,  

Във връзка с приключване на процедурата по външно оценяване и в съответствие с т. 3, буква „д” от Правилата за  определяне на работните заплати на директорите на общинските и държавните училища и обслужващи звена през 2010 година, заповед № РД 09-212/01.03.2010 г. на министъра на образованието, младежта и науката, моля да включите във Вътрешните правила на училището текстове относно полагащи се възнаграждения на персонала при провеждането на външните оценявания.
За започване на процедура по определяне на парична награда на директорите на столичните училища за организация и контрол по провеждане на външните оценявания е необходимо да представите в деловодството на РИО, София-град, следните документи:

  1. Извадка от Вътрешните правила относно полагащи се възнаграждения на персонала по провеждане на външните оценявания;
  2. Декларации от директора, съгласно т. 12 и т. 13 от Правилата за определяне на работните заплати;
  3. Декларация от главния счетоводител, че в бюджета на училището са заделени средства, необходими за паричната награда на директора.

Директорите на училищата, които отговарят на условията за получаване на парична награда, трябва да предоставят мотивирано искане до началника на РИО, София-град, с приложени гореизброените документи в срок до 30 юли 2010 г.

Ваня Кастрева
Началник РИО, София – град

 

В Колективния трудов договор за отрасъла също има член, който освен НВО третира и проверката на олимпиадите.  Работодателите са длъжни да изплатят тези възнаграждения. Ако ви трябва, ще го изровя. Аз също водя тази битка в продължение на две години. Накрая смятам да пиша до Инспекцията по труда за нарушаване на трудовото законодателство. Парите са малко, но пък са си изработени от нас.