Седмично разписание на учебните занятия

Публикувана на: 28.05.2010, от sparks
Кoментари:1
Колеги, аз съм управител на фирма "Спаркс". Регистрирах се във форума на учителите-новатори, за да ви представя нашата акция, свързана с програмния ни продукт СЕДРА за автоматизирано съставяне на седмично разписание.

Всички знаете, че съставянето на седмичното разписание е изключително сложна задача, защото:

от една страна съществуват редица изисквания за изготвяне на разписанията

·      здравни – Наредба No 24 на МЗ за здравните изисквания при изготвяне и спазване на седмичните разписания на учебните занятия
·      организационни – съвместяване на различните видове часове – по общообразователна подготовка, задължителноизбираема подготовка, свободноизбираема подготовка и по практика – при които динамично се формират различни групи от ученици
·      уплътняване на работното време на учителите – минимален брой “прозорци”, т.е. свободни часове в рамките на един ден и  колкото е възможно повече свободни дни през седмицата

от друга страна наличната материално-техническа база в училищата (ограничения брой класни стаи, недостатъчно оборудвани кабинети, обучението на две смени и т.н...) не позволява свободно да се разместват групите ученици.

Поради изброените проблеми съставянето на седмичното разписание е може би единственият сектор от администрирането на училището, в който  до създаването на СЕДРА не се е предлагал реално работещ български продукт.

Нашият продукт постига автоматично подреждане на седмичното разписание, съобразявайки се с изискванията на Наредба No 24 на Министерство на здравеопазването, след което, ако е необходимо, дава възможност за допълнителни ръчни корекции в рамките на постигнатите по отношение на наредбата резултати. СЕДРА предлага динамично включване и изключване на различни опции при реденето на седмичното разписание, което осигурява постигането на много добър краен резултат.

Без да се задълбочавам в технически подробности, описващи работата със СЕДРА, ще отбележа, че вече три учебни години продуктът работи в реални условия в начални и основни училища, средни общообразователни училища (СОУ), средни спортни училища (ССУ) и професионални гимназии (ПГ) на територията на цялата страна. Като цяло отзивите на клиентите са положителни, като разбира се не липсват и препоръки, свързани най-вече с отчитането на някои специфични ситуации в дадено учебно заведение. 

         Предложението

Наясно сме, че много трудно бихте се решили да купите или да поискате закупуването на нещо, за което не сте сигурни, че ще върши работа. Затова Ви предлагаме да пробвате СЕДРА безплатно.
Това може да стане в удобен за Вас период в интервала 1 юни – 15 август 2010 г., като за проба бихте могли да въведете например данните от втория учебен срок на тази учебна година, да съставите седмичното разписание и да сравните крайния резултат с разписанието, по което работите. Също така можете да сравните положените усилия и вложеното време при двата начина на работа.
 
През този период нашите консултанти ще са готови да отговарят по телефона на въпросите Ви, свързани с работата на програмния продукт и при затруднения да ви оказват непосредствена помощ при съставянето на седмичното разписание, като анализират Вашите данни, изпратени по електронната поща.

Ако проявите интерес към нашето предложение, трябва да ни информирате (по телефон или чрез електронната поща) и да ни дадете e-mail адрес, на който да Ви изпратим инсталационния пакет, придружен с инструкция за инсталиране. Пакетът ще съдържа и файл, създаден на Microsoft Word, с упътването за работа. При самото инсталиране ще Ви бъде разрешен период за работа с продукта от текущата дата до 15 август 2010 г. (при желание от Ваша страна периодът може да бъде удължен до 31 август).

В случай, че одобрите СЕДРА, положените усилия няма да са напразни, тъй като основната база данни (структура на училището, учебни планове, списък на преподавателите, списък на изучаваните предмети) се запазва за следващия учебен срок. В същото време Вашите колеги, съставящи седмичното разписание, вече ще са овладяли работата с продукта и ще имат готовност за използването му през септември.

Ако все пак желаете да разгледате продукта преди да заявите безплатния пакет, можете да изтеглите демонстрационната версия на СЕДРА от нашата интернет страница www.sparks-bg.com 

Телефоните за връзка са: (02) 876 11 94 и (02) 875 70 11.

e-mail: sparks@izotbg.net               info@sparks-bg.com

 

Работното време за отговори на въпроси, свързани с това предложение и приемане на заявки по телефона е от 13 до 17 часа.

 

Татяна Балабанска, управител

 

Коментари 1

28.05.2010 nkehayov

Profile
При тази цена на продукта, за двукратно ползване в годината не бих го закупил. Ще си правя седмчиното разписание по разработената от мен методология, която дълги години ми върши прекрасно работа.